Dressing Casually In San Francisco

Som københavner gik jeg aldrig ud af døren i træningsbukser, medmindre jeg rent faktisk var på vej til træning. Københavnske kvinder og mænd rangerer efter min mening som de bedst klædte i verden. Alle har en personlig stil, et særligt udtryk. Jeg elsker at skille mig ud.

Men så flyttede vi til San Francisco. Jeg havde forestillet mig, at jeg skulle spankulere rundt i flagrende, lange boheme kjoler, med blomster i håret og klipklapper. Det blev så aldrig aktuelt (mere om vejret i San Francisco en anden gang). Indtil vores flyttegods ankom, var jeg i tre måneder iført mit eneste medbragte varme tøj: Den københavnske neutrale, afslappede uniform som består af stramme sorte jeans, t-shirt, læderjakke, tørklæde, løst hår, ankelstøvler, Ray-Ban solbriller, smykker og lidt sminke.

Ved afhentning af sønnen på skolen følte jeg mig som en rockstjerne. Den neutrale mor-uniform i San Francisco består nemlig af: Nul makeup, stramme sorte træningsbukser eller løse jeans, t-shirt, praktiske træningssko (glem New Balance) eller klipklapper, solbriller og håret sat op. På kolde dage dominerer dynejakker og fleecetrøjer. Mødrene ligner nogen, som enten har været eller er på vej til træning.

De andre mødre var søde. De komplimenterede min påklædning, jeg tiltrak mig blikke. Ramt af mega kulturchok havde jeg bare mest lyst til at være anonym og se vores nye intense omgivelser an i fred for kommentarer om noget så ligegyldigt som mit tøj. Alligevel var jeg i lang tid ikke klar til at møde op i neutralt tøj. Indtil nu.
Jep, nu ser man mig i (endda stramme) træningsbukser, gode men enormt grimme træningssko, makeup fri og med hestehale og solbriller. Også på dage, hvor jeg ikke har været i nærheden af et træningscenter. Jeg farver heller ikke mit hår længere og har opdaget, at det faktisk er en ok lys leverpostej farve (dejlig overraskelse efter tyve år som mørkhåret). Indrømmet, jeg kan godt savne at have min egen stil. At skille mig ud. Og mit danske tøj eller boheme kjoler kommer også på et par gange om ugen, når jeg skal feste, eller når mit amerikanske liv virker uoverskueligt. Min gamle stil minder mig om, hvad jeg står for som dansker i modsætning til amerikanerne og giver mig mere gennemslagskraft.
Men jeg nyder casual og makeup fri dage. Jeg nyder at være ligeglad med, hvad andre tænker om mit udseende. Som familie tager vi endda på restaurant i træningstøj (til vores forsvar er det helt normalt herovre). Og så hjælper det selvfølgelig også, at jeg rent faktisk er begyndt at slæbe mig afsted til træning — en gang imellem — så lidt identitet ligger der vel i mit tøjvalg?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s