Road Rage

20130607-114317.jpg

Sådan startede min morgen. Foran min hoveddør. Helt ærligt det kan man da ikke parkere så tæt op af. Jamen forenden på min bil, hvad den end hedder. Hvordan har den idiot tænkt sig, at jeg skal kunne komme ud, når jeg også har en anden bil parkeret tæt på bagved? Jeg var så harm, at jeg tog billeder af idiotens nummerplade og konfronterede nogle håndværkere, der arbejder på nabohuset, om de kendte til bilens ejermand. Argh!

Hvad sker der med mig?

Jeg er gået fra at være en bly viol i trafikken til at besidde en retfærdighedsharme, som overrasker selv mig.

Førhen troede jeg altid, at andres dyt måtte være rettet mod mig. At jeg gjorde noget forkert. Jeg kunne ikke forstå de amerikanske trafikkryds. Jeg turde ikke skifte vejbane i den tætte trafik, kørte derfor forkert og gps’en gik derfor konstant amok og råbte recalculating, recalculating. Jeg hylede af mine børn, hvis de larmede for meget eller afkrævede mig svar på noget, mens jeg kørte. Sveden piblede af mig, når jeg blev nødt til at stoppe midt på en af de mange 80 pct. skrående San Francisco bakker, mens jeg brugte en fod på bremsen og en fod på speederen for at undgå at glide tilbage i bilen bagved mig. Jeg nærstuderede kort over San Francisco, hver gang jeg skulle et nyt sted hen, for at undgå de mest trafikerede veje.

I dag er jeg pisse sej. Hvis jeg skal sige det selv. Og jeg bliver enorm harm, hvis andre bilister ikke kører eller handler lige så hensynsfuldt og forsvarligt som mig. Jeg taler højt til dem og bander af dem. Altså på dansk velsagtens, ikke på engelsk. Eller bruger sarkasme: “Flot, det var vel nok godt kørt”. Skulle jo nødig ende med at lægge mig ud med en idiot, som viser sig at have et arsenal af våben i bagagerummet. Det sker jo herovre.

Ok. Hvis jeg skal være helt ærlig, er jeg kun sej bilist i indre by San Francisco. Men ikke på motorveje — endnu — hvor bilerne myldrer mellem vejbaner som myrer i en myretue, og der dagligt sker fatale uheld. Jeg bør tage mig sammen, ved det godt. Men behovet for at køre på motorvejen har heldigvis ikke været der. Endnu. Og en anden forklaring er, at trafikpropper altid blokerer motorvejen, hvilket forlænger en 20 min. tur til 1 time. Mindst. Jep, har en masse fornuftige forklaringer.

Men en hensynsfuld og sikker bilist, det er jeg altså!

…… Nå, det bliver vist godt med noget ferie til mig.

2 thoughts on “Road Rage

  1. Så leger man italiener og skubber skiftevis til den foranholdende og den bagvedholdende bil med snuden og bagen af din bil, indtil du har plads nok til at komme ud…
    Eller.. Nej, det gør man selvfølgelig ikke, men man kunne godt have lyst, for det er da helt vildt flabet at parkere på den måde. Hvem gør den slags, altså?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s