Cajun Swamp People

Den amerikanske reality serie Swamp People følger Louisianas Cajun fiskeres jagt af alligatorer. Showet optages omkring Lafayette, så derfor måtte vi selvfølgelig på en sump tur. Jeg havde forestillet mig, at vi sammen med en større gruppe enten skulle sejle to timer musestille (som under sidste års krokodille tur i Costa Rica), mens vi spejdede efter alligatorer. Eller at vi skulle underholdes af en top bonderøv Cajun fisker med hårrejsende alligator historier.

I stedet blev vi hentet — bare os — af den her Cajun fyr (John):

DSC01456

I en båd med larmende Cajun musik strømmende ud fra højtalere. Resten af turen underholdt John os med fransk/engelske Cajun sange understøttet af harmonika, demonstrerede Cajun danse moves og belærte os om Cajun kulturens livsglade sjæl og barske historie.

Alligatorer fik vi set nul af (altså den dag). Men vi hørte om, hvordan sump Cajun folket har skulle kæmpe for overlevelse, siden de blev eksileret fra Nova Scotia i Canada, hvor de som franskmænd på grund af deres katolske religion ikke ville underkaste sig den engelske konge. Derfor blev de deporteret på skibe til USA. De første Cajun sump folk måtte leve side om side med menneskeædende indianere i de mest ubeboelige sumpede områder af Louisiana — det eneste sted de var velkomne.

Cajun sump folket har altid haft deres eget sprog, musik og skoler. De boede isoleret i landsbyer. Og blev set ned på. Indtil i dag hvor Cajun er blevet trendy og nu drager turister til Louisiana. Mest pga. maden, men også pga. den farverige kultur.

20130706-210408.jpg

… Elsker at høre om Louisianas historie og melting pot. Børnene var noget skuffede over ikke at se alligatorer. Personligt vil jeg helst være fri for at møde dem i en båd. Og jeg tror heller ikke, at vores guide havde lyst til at møde nogen, for så havde han slukket for musikken under vores sejltur?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s