Best Lazy California Beach Towns And Road Trip Tips

Jeg elsker Californien. I perioder, hvor vi kæmper med hverdag og savn efter danske venner og familie, vender vi altid tilbage fra vores weekendture i højt humør og med overskud og gåpåmod.

Alene tanken om vores to yndlings strand destinationer tæt på San Francisco frembringer smil på læben. Året rundt skuffer vores ture dertil aldrig. De er vores helle. Deres afslappede beachede laid back stemning får os til at falde ned. Og deres storslåede smukke rå kyststrækninger minder os om, hvorfor vi flyttede til San Francisco: Oplevelser!

Vi bader aldrig. Det gør man altså ikke i Nord Californien, medmindre man har våddragt på. Stillehavet er iskoldt. Og i øvrigt fyldt med hajer. Jeg har personligt fra en badebro spottet en kæmpe en af slagsen. Det er de store hajer, som svømmer rundt omkring San Francisco, de små hajer opholder sig i Syd Californien (man ved ikke hvorfor). Hajerne advares der om via skilte. Really! Man kan i øvrigt tjekke de mærkede hajers færden via app’en white shark expedition.

Stinson Beach er yndlings destinationen, fordi den ligger tættest på (halvanden times kørsel i weekenden), og vejen dertil er smukkest:

IMG_0980

IMG_0257

Fra San Francisco krydser man Golden Gate Bridge, kører forbi Muir Woods med verdens største redwood træer, kører ad Highway 1 langs den barske smukke kyststrækning og ender i den mest afslappede og hyggelige mini landsby med hyggelige restauranter og butikker omringet af smukke bjerge. Vi ender altid på bare tæer. Stemningen genkalder vores rejser på Bali. Her er sådan lidt zen-agtigt. Stranden er kæmpe bred, og i bølgerne kan man nogle gange spotte søløver. Vi daser, spiller bold og spiser frokost udendørs på vores yndlings øko cafe. Uden for stranden er der et picnic område med en masse grill, hvor vi også laver aftensmad. Hoteludbuddet er minimalt, og der er altid booket (dog har vi været heldige at få plads på Stinson Beach Motel).

Santa Cruz udgør vores anden yndlings destination. Byen ligger to timers kørsel fra San Francisco og er en større surfer by med hyggelige beachede træhuse, skønne strande og en fed bymidte — som vi bliver ved med at gå på opdagelse i. Santa Cruz er omringet af et fantastisk smukt goldt bjerglandskab og redwood træer. Man kan finde mange hyggelige udlejningssommerhuse tæt på strandene til rimelig pris (for eksempel ved den største surfer strand Breakers Point Beach, hvor man benoves over, hvordan de dygtige surfere ved, hvornår det er deres tur). Mest kendt i Santa Cruz er The Boardwalk, som udover en lækker kridhvid strand med volleyball baner, også huser et af USA’s ældste tivolier fra 1907. Lige ved siden stranden!

20130721-143756.jpg

20130721-143841.jpg

Road trip i Syd Californien?

I Syd Californien er vores yndlings strandbyer Santa Monica og San Diego, som har smukke brede kridhvide strande, surfing og hyggelige meget forskellige kvarterer omkring strandene. Og i området har vi nydt Disney World i Anaheim og verdens bedste zoo og Sea World i San Diego.

IMG_0731

Road trip fra San Francisco?

Mod syd langs Highway 1 findes den hyggelige Hans og Grethe by Carmel (hvor Clint Eastwood bor) og Monterey med akvarium, adgang til hvalture og natur reservater langs kyststrækningen. Stemningen er mindre zen-asien agtig, men adgangen til naturoplevelser er fænomenal. Her ses en af udsigterne fra naturparken Point Lobos i Monterey, som huser en sælkoloni.

IMG_0573

Mod nord langs Highway 1 findes der skønne barske områder langs kysten med kæmpe bølger (‘sneaker waves’ hvis forekomst monitoreres tæt og advares om). Vi var særligt glade for Mendocino, hvorfra vi spottede hundredevis af migrerende hvaler fra kysten og nød deres lokalt producerede himmelske hvidvin. Og fra Mendocino er der ikke langt til vinområderne Napa og Sonoma.

Men pas på, i Mendocino er der ikke kun hajer at frygte, også pumaer som åbenbart går efter børn.

photo

… California rocks!

9 thoughts on “Best Lazy California Beach Towns And Road Trip Tips

 1. Det er rigtigt sjovt at læse om jeres liv i San Francisco ;) Jeg vil høre om du kan give mig et par gode råd til længere ophold i Nordcalifornien. Vi er ved at planlægge et ophold i Silicon Valley området enter her til sommer (juni) eller til efteråret. Vi har to drenge på 9 og 11 år og vi planlægger et ophold på 4-6 uger, hvor vi 3-4 af ugerne bor et sted og skal have en form for “dagligdag” – min mand og jeg skal arbejde (besøge skoler, møder på universitetet og ellers arbejde hjemmefra) og vores drenge skal gerne være på noget camp af en art; ihvert fald aktiveres, møde nye venner og lære lidt mere engelsk.
  Jeg har to ting jeg vil spørger dig om: Først drengene: Vi har svært ved at finde andet end summer camps som er velegnet til kortere ophold. Det lyder også rigtig godt, men ved du om man i diverse svømme/tennisfritis-ssteder kunne få drengene ind fx om formiddagen eller eftermiddagen – vil de overhovedet tage imod børn der kun er der 3-4 måneder? Jeg har selvfølgelig søgt en del på det på nettet, men det er svært lige at finde noget der passer til “vores koncept”.

  Det andet er bolig. Kender du noget til områderne i Silicon Valley eller området omkring Berkeley? Der er forskellige koncepter at gå efter kan vi se. Enten at vi leger noget privat gennem fx dem her: https://www.airbnb.dk/ eller at vi simpelt hen lejer en lejlighed på månedsbasis, men jeg synes det vriker vildt dyrt! og jeg er også usikker på om de udlejer en måned. De svarer ikke rigtig når man skriver til dem, vi har fx spurgt dem her: http://www.windsorcommunities.com/apartments/san-francisco/missionpointe
  Kan du måske anbefale en måde at bo på? Vi glæder os utrolig meget!
  /Stine

  • Hej Stine. Leje er ekstremt dyrt herovre, og vi fandt f.eks. aldrig et møbleret sted i den overgang, da vi flyttede hertil inden for vores budget (og endte med at bo i et tomt hus, mens vi ventede på egne møbler). Airbn er et rigtig godt sted at kigge. Muligvis også Craigs list. Herovre er der mange udlejninger på månedsbasis, og det bedste tip er at komme i slutningen af måneden og kigge på Craigs list – men den risiko synes jeg er for stor at tage, når I har børn med. Synes I skal kontakte de universiteter, som I skal besøge, da universiteterne har boliger til rådighed. Har I overvejet boligbytte? Et godt tip er at spørge inde på facebookgruppen Danes in san francisco and Bay area, hvor der også ligger mange tips omkring leje. Der skulle ikke være noget problemer med camps, amerikanere bruger camps på enten dagsbasis eller ugebasis. Og nej, ingen bruger samme camp sommerferien igennem, de shopper rundt. Beklager jeg ikke kan hjælpe mere, skriv hvis der er andet, og held og lykke!

   • Super! Det er alletiders at få lidt råd med på vejen her i researchfasen – tak skal du have ;). God ide med facebookgruppen Danes …, den har jeg overhovedet ikke stødt på.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s