Moving Kids Abroad

At byde ulykkelige børn et fremmed land, sprog og kultur med ni tidszoners afstand til danske venner og familie har føltes ubærligt, særligt fordi løsningen (bare) er at flytte hjem til Danmark.

Måske har vi været særligt uheldige. Jeg hører om børn, som på få måneder falder til og lærer et nyt sprog. Særligt børnehavebørn. Men jeg tror, at der findes lige så mange historier som vores. Og jeg tror også på, at selv børn, som tilpasser sig relativt hurtigt, har det sværere med kulturforskellene, end forældrene ved af. Børn er bare gode til at tilpasse sig.

Jeg vil gerne dele mine erfaringer om at flytte børn til et andet land. Men samtidig magter jeg det ikke. For det er hårdt at tænke tilbage på. Og jeg bekymrer mig mere om fremtiden end fortiden. Begge børn starter i skole efter sommerferien med lærere, som vi ikke kender.

… Jeg har en løsning: Jeg har nemlig skriblet om datterens San Francisco børnehave oplevelser. Bare på engelsk. Det her er en dansk blog, men i de næste fire indlæg vil jeg gøre en undtagelse og skrive på engelsk.

2 thoughts on “Moving Kids Abroad

  1. Vil meget gerne læse med selvom det bliver på engelsk :-) Som 7 årig boede jeg i Egypten med min familie og jeg gik i en fremmed skole, hvor jeg ikke forstod sproget. Vi boede der kun i et års tid, så jeg nåede nok aldrig helt at falde ordentligt til. Ingen tvivl om at det var hårdt for mig, og at det helt sikkert også påvirkede mig en del at skulle falde til i en så anderledes kultur. Men i dag ville jeg ikke have været det for uden, og jeg er helt 100% overbevist om at det har bidraget til så meget positivt at jeg i en så tidlig alder blev opmærksom på kulturelle forskelle (og givet mig en tolerance af at have oplevet hvad det vil sige at være “the odd one out…)

    • Spændende!! Fra 8-12 år boede jeg i Frankrig og gik i en meget streng skole, hvor lærerne endda slog børnene. Ingen tvivl om at jeg er SÅ glad for, at jeg lærte at tale fransk og lærte den franske kultur at kende. Men 4 år var for lang tid…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s