Health Care System, Again

Oh no. Prøvede i tre dage at udsætte lægebesøg med al det administrative pis, som altid medfølger, men måtte give fortabt.

Jeg troede først, at datteren måtte have sparket mig i ansigtet (midt i vores natteroderi), fordi jeg var total øm øverst på næseryggen. Som blev rødere og gjorde mere og mere ondt. Fordi vores forsikringsselskab har alle mulige holdninger til lægevalg, magter jeg generelt ikke at gå til læge. De godkendte læger ligger typisk en times kørsel væk kombineret med kompliceret parkering. Det magter man ikke, når man er syg, vel? Og jeg magter slet ikke at tage på skadestuen, for så syg føler jeg mig ikke, og skadestuen ligger i øvrigt 30 minutters kørsel væk. Men så googlede jeg lidt og fandt ud af, at jeg kunne have en alvorlig bakterietilstand, som kunne brede sig til hjerne og øjne. Hvilket viste sig at være den korrekte diagnose. Gisp. Nå. Men jeg kom afsted på fjerde dagen, og nu er jeg på penicillin.

Og denne gang tog jeg ikke kontakt til forsikringsselskabet, men fandt en akut tid hos en læge i nabolaget. Hele 462,99 Dollars fik jeg lagt ud for besøg og medicin. Ikke rigtig noget man tænker over, når man går til læge i DK, vel? Men herovre forholder jeg mig til ekstra blodprøver (nej tak, det bliver for dyrt), og hvor slemt det skal være, før jeg går til læge. Den læge, som jeg fandt, er specialiseret i Family Medicine og fungerer åbenbart ligesom almen praktiserende læger (som jeg læser er ved at være en uddøende race i DK, ærgerligt). Generalister er der ikke mange af i San Francisco (som ikke inkluderer et dyrt årligt kontingent for medlemskab), jeg var heldig. Håber jeg kan fortsætte hos lægen, så jeg fremover slipper for at prøve at finde rundt i alle de forskellige læge typer:

  • internal medicine
  • geriatric
  • ophtalmology
  • Infectious disease

Aner ikke om jeg kunne have brugt nogen af dem?

… For ikke at forglemme at det tog en time at anmelde kravet til forsikringsselskabet. LORTEsystem!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s