Biking San Francisco And Golden Gate Bridge

We did it! For anden gang cyklede vi over Golden Gate Bridge med datteren i barnestol bagpå min cykel og sønnen på tandem efter far. Fantastisk tur! Og for anden gang er vi alle fire enige om, at det gør vi aldrig igen!

Vejret var fænomenalt – igen en af årets varmeste dage – og derfor besluttede vi at gentage vores kæmpe oplevelse med at cykle gennem byen, krydse Golden Gate Bridge, cykle videre til Sausalito i Marin og derfra tage færgen retur til San F.rancisco. Cykelturen udgør en af byens bedste oplevelser, hvis man altså ikke har børn med, for trafikken er psyko-farlig, bjergene er mega stejle, og turen er ca. 16 kilometer lang. (Derfor er vi så stolte over vores bedrift.)

Hjemmefra tog vi metroen (Bart) med vores cykler og stod af på Embarcadero. Fra Embarcadero cyklede vi langs havnefronten. Turen langs havnefronten er stressende, fordi vejene ikke er cykelvenlige. I Californien forventes cyklister at køre midt på vejen – mellem bilerne – for ikke at blokere for højresving. På enkelte strækninger findes der cykelstier, som er markeret med grønt og er beliggende mellem de parkerede biler og vejen, så derfor skal man passe på biler og busser, som forlader parkeringspladser. Derudover er Embarcadero fyldt med turister på gaden og på vejene, så det gælder virkelig om at passe på liv og lemmer!

Vores første stop blev smukke Crissy Field, som er strandområdet ved Golden Gate Bridge, med fantastisk udsigt til broen. På det stadie var vi alle fire sukkerkolde efter trafikken på Embarcadero og bakkerne op mod Golden Gate Bridge.

DSC01630

Heldigvis fik vi bestukket børnene med en is, som vi købte for foden af Golden Gate Bridge. Phew.

Turen over Golden Gate Bridge var heller ikke rar. Arealet for cyklisterne er faretruende smalt (og ikke som på billedet), og man kører tæt på den modgående trafik. Så derfor bruger vi mere tid på at undgå den modkørende cykeltrafik end på at kigge på den fantastiske udsigt fra broen. Stemningen blandt børnene var heller ikke så god her.

DSC01632

Men så var det, at jeg – efter vi havde krydset broen – bestak børnene med løfte om, at de kunne vælge en gave i Sausalito. Det hjalp straks på humøret!

DSC01637

Her venter vi i kø til færgen i Sausalito med trætte, men tilfredse børn efter gave bestikkelsen (lego blev det til) og frokost. Sausalito er en hyggelig by med smuk udsigt til San Francisco, gode cafeer og restauranter og sjove butikker at ose i. På det stadie er vi forældre lige så smadrede som børnene, da vejen mellem Golden Gate broen og Sausalito byder på stejle bakker.

DSC01638

Færgeturen fra Sausalito tilbage til San Francisco tager en halv time. Her ses udsigten over San Francisco.

DSC01661

Så alt i alt: At krydse Golden Gate Bridge på cykel og tage hjem via Sausalito udgør nok en af San Franciscos bedste oplevelser! Vi bruger vores egne cykler, men man kan leje cykler og cykeltrailere på Embarcadero eller ved Crissy Field. Vores cykeltur i oktober var klart federe end vores cykeltur i marts, hvor vi frøs og følte, at vi var ved at blive blæst ud over rælingen på broen. Helt seriøst. Men derimod var der flere cyklister på vejene i oktober. Hvis man har børn med, så ville jeg overveje at skære ned på dramaet og gå over broen i stedet.

8 thoughts on “Biking San Francisco And Golden Gate Bridge

  1. Hej Danish in San Francisco!
    Jeg har fundet din blog via Denmark to Delaware her til aften. Og kan se, at du tydeligvis har skrevet meget længere tid end jeg selv – så jeg glæder mig til at få læst meget mere af din blog. Jeg følger den nu og har linket til dig på min egen blog. Måske har du tid og lyst til at se hvad Mor i Udlandet går og laver i England?
    Mange hilsner fra Tine

  2. Tak for tippet, min mand og jeg tog turen i går. Ikke mindre end fantastisk! Desværre går turen tilbage til DK i morgen aften.
    Hilsen Sia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s