Vacation Stress

Stressende feriestart. Kender du det? Familien rejser til et feriemål, som alle har glædet sig til, og så bruger man de første dage på at falde til og SKÆNDES.

Vi er pisse heldige, fredag meget tidlig morgen fløj vi en seks timers indenrigstur til bare $ 370 pr. billet, og så landede vi her:

DSC01685

På Maui! Hawaii består af mange, meget forskellige øer. Mere om Maui og Big Island, som vi kender, i et selvstændigt indlæg. Lige nu skal jeg have luft.

Paradis med verdens smukkeste strande og snorkling. Heldige os ik’? Så hvorfor er det lige, at vi har brugt to dage på opslidende skænderier? Jo, jeg ved jo egentlig godt hvorfor: Børnene var tyndslidte på grund af arrangement på arrangement på skolen op til vores afrejse, og også manden og jeg var udmattede.

dag et tog vi meget tidligt afsted til lufthavnen med sovende børn i taxaen. Seks timers flyvetur. Bil leje i 35 graders varme uden adgang til vådt eller tørt. Fed bil, men for lille bil.

bil

Først prøvede vi med kuffert på forsædet og mig bagi, men der var ingen tredje sele og ikke nok plads. Efter en masse rumstering droppede vi autosæde til sønnen, som måtte sidde med en kæmpe kuffert lige op i ansigtet. Jeg var ikke tilfreds. Diskussion om vi skulle stille os i den to timer lange kø for at bytte bilen til en større bil. Mig: ja. Manden: nej. Han vandt. Diskussion om kalechen skulle være oppe eller nede. Mig: nej, vi har ikke solcreme på, vi bliver alle fire forbrændte. Manden: Jo, hvad skal vi ellers med sådan en bil. Jeg vandt. Varme, trætte børn. En times kørsel til vores hus, hvor alle mand skiftevis gik sukkerkolde, fordi der ingen butikker eller madsteder var undervejs. Ankomst til hus. Lokalisering af omgivelser. Hvor er nærmeste supermarked eller restaurant? Hvor er poolen?

At rejse på ferie kræver, at særligt forældre er i zen og mañana, mañana humør!

Nå, på dag to lagde vi stridøksen, troede vi. Faldt ned i gear. Og kørte til en smuk strand kendt for fænomenal snorkling:

DSC01678

Jeg snorklede med en skildpadde på min egen størrelse, hvis hoved var dobbelt så stort som mit eget hoved! Efter fem minutter fik jeg dog noia, fordi dens hoved var tæt på mig, samtidig med at jeg kom til at tænke på de ti haj angreb på Maui (i alt 19 på Hawaii), som har fundet sted siden 2012. Ved godt jeg skal slappe af. Jeg svømmede tilbage mod stranden og væk fra et andet turist par, som også havde ligget og kigget på skildpadden. Vi var ikke langt ude. Pludselig blev fyren trukket ned under vandet af den stærke strøm, og hans kæreste var ikke stærk nok til at hjælpe ham. Hun skreg på hjælp. Jeg råbte efter min mand, som stod ved bredden med datteren i favnen. Superfar a.k.a. manden min svømmede ud og reddede fyren ind til bredden. Turisten, som viste sig ikke at kunne svømme (idiot!), fik krammet vores helt. Sønnen overværede hele seancen og var i choktilstand. “Mor, jeg ville ønske, at jeg ikke cared so much about other people, det gør mig så ked af det”.  Suk, lille fyr.

Efter ti minutter forlod vi stranden, totalt sukkerkolde. Kalechen op eller ned? Det er ikke værd at gå i deltaljer om den efterfølgende stemning blandt de voksne, eller følelserne hos vores chokerede søn som aldrig ville på stranden igen. Datteren lod heldigvis ud fra samme aftens tegning ikke til at være trykket af stemningen (mor, hjerterne er fordi, at vi alle elsker hinanden):

IMG_1833

Dag tre har været fænomenal med oplevelser, glade børn og voksne. Kalechen har været mere nede. Og sønnen kom endda i vandet på stranden. Forhåbentlig har vi lagt feriestart stress bag os!

DSC01696

5 thoughts on “Vacation Stress

  1. Ja, det sku’ være så godt, men så det faktisk skidt. . eller hvad den gamle vise nu hedder?. . Det er næsten til at grine af (ja, det gjorde jeg faktisk) mest fordi det var ærligt og velkendt og selvfølgelig fordi I fandt feriemelodien igen. Så nyd den fede bil, Hawaii – Hawaii, ferietid og hinanden!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s