Halloween

Så fik vi overstået Halloween! Som jeg allerede har skrevet lidt om her, går amerikanerne op i Halloween og forberedelserne dertil, på linje med hvordan danskere går op i jul. I oktober pyntes hjem, restauranter, cafeer og butikker med græskar, spøgelser, hekse og skeletter, og kaffebarer serverer pumpkin spiced latte. Jeg er imponeret over de kræfter og penge, som amerikanerne lægger i at gøre måneden og selve dagen til en børnefest. Jeg talte med flere forældre, som fik uddelt 2.000 stykker slik til trick or treat!

Dagen startede med fest på skolen. Truth be told, jeg godt kunne have undværet den fest, dagen blev for pakket og hektisk! Forældre og børn gik i en parade rundt om skolen efterfulgt af snacks og forskellige lege som find the eye ball eller spider throw. Vi havde planlagt, at bror og søster skulle være mumier:

IMG_1874

Men. Min yngste fik kolde fødder (klassisk) og fandt i stedet en af prinsessekjolerne frem:

DSC01911

På skolen var alle forældre og lærere klædt ud, her lærerne:

DSC01913

Jeg havde ladet mig overtale af børnene til at være medfølgende Kleopatra, matchende til mumierne. Men. Jeg følte mig ærlig talt kikset over at rende rundt udklædt ved højlys dag til en børnefest sammen med snehvide. Så jeg droppede udklædningen om aftenen – i modsætning til de øvrige forældre, som grinede over mit tøj skifte. Well.

Sidste år var vi til pizza fest i nabolaget hos en af datterens veninder, og sammen med ca. 20 børn fra kvarteret løb børnene fra hus til hus i vores rolige villakvarter, hvor husejerne, hvoraf de færreste er børnefamilier, havde klædt sig ud og pyntet op.

I år var crazy. Vi tog til Noe Valley (San Franciscos Østerbro), kendt som den mest børnevenlige bydel at gå trick or treat i. Bydelen er en blanding af huse, butikker, restauranter og cafeer. Puha. Gaderne var tætpakkede med udklædte børn og forældre, men også udklædte voksne uden børn, som sad på fortove, kantsten, bænke, restauranter og cafeer og uddelte slik fra deres medbragte slikskåle.

Vi startede trick or treat med fem børn:

DSC01917

Men overraskende nok er San Francisco ligesom København, hvor man hele tiden render ind i folk, som man kender. Vi mødte bekendte fra skole og fodbold og endte med en varierende gruppe med op til femten børn. Kaos! Fortovene var tætpakkede, og man kunne ikke gå ti meter uden at rende ind i en voksen med en slikskål. Børnene rendte ind og ud af døre og op og ned af trapper. Stemningen var hektisk, og forældrene fik ikke talt meget sammen, men brugte kræfter på at omringe børnene strategisk, så ingen børn blev væk:

DSC01943

DSC01932

DSC01936

Min bedømmelse er nok, at Halloween i år var for hektisk, og vi skal søge mod mindre populære gader næste år. Alle børnene opførte sig i øvrigt eksemplarisk, der var ingen nedsmeltninger, og mine egne børn fik ikke smagt et eneste stykke slik, fokus var på indsamlingen!

… I aften skal der derimod smages på høsten, da vi – i dansk stil – fejrer fredage med slik (dog uden Disney sjov).

2 thoughts on “Halloween

  1. Oh my God det lyder jo helt vanvittigt! Vores halloween var en del mere afdaempet, og vi har alt for meget slik i overskud ;-) Ved ikke om jeg havde forestillet mig noget lignende det, I oplevede… Jeg kan godt forstaa hvis du synes sidste aar var noget mere hyggeligt og afslappet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s