A Shooting Too Close To Home

I dag kl. 10.44 blev en mand dræbt i et skyderi i San Franciscos Portola distrikt. Sådanne nyheder om skyderier, overfald, bortførelser og drab – på strækninger hvor jeg færdes – er hverdag. Men da jeg hørte adressen på netop det her skyderi, og at en skole var i såkaldt lockdown, mens politiet undersøgte gerningsstedet, løb det mig koldt ned af ryggen. Adressen matchede det kryds, som ligger fem meter fra porten til børnenes skole.

Jeg ringede til skolen, som fortalte, at skyderiet skete i undervisningstiden, og at hverken børn eller voksne havde hørt skyderiet. Ledelse og lærere har ikke sagt noget til børnene, og det var forventningen, at skolens lockdown var overstået, inden børnene skulle hentes.

Hvad skal jeg sige til børnene? Drabet skete foran den indgang, hvor børn og forældre hver dag kører igennem. Ved højlys dag. Hvordan skal børnene kunne føle sig trygge med den viden?

Jeg har tidligere brokket mig over skolens massive sikkerhedsforanstaltninger her. I skal ikke høre flere beklagelser. Bør sikkerhedsforanstaltningerne endda øges? Skyderiet er bestemt ikke det første i kvarteret. Og hvad kunne der være sket, hvis porten havde været åben, som den ofte er, når børnene skal på udflugt til den nærliggende park, offentlige bibliotek og andre udflugtsmål. Fuck.

Allermest er jeg bekymret over, hvordan skole og forældre kommer til at håndtere situationen. Jeg mener ikke, at børnene (som er mellem fire og ti år) skal høre om skyderiet, hvis det kan undgås. Ved tidligere skoleskyderier, som har været i nyhederne, har skolen haft den politik, at forældre skulle håndtere eventuelle snakke med børnene hjemme og holde snakken uden for skolens rammer, fordi skolen skal være et trygt sted for børnene. Men holder den tilgang stadig, når skyderiet er sket lige foran skolen?

Jeg håber, at skolen får lagt en dæmper på forældrene, som ikke har noget filter, når det kommer til at fortælle børn om livets farer og barske realiteter. Amerikanske børn er lige så bange som deres forældre.

… Men eftersom børnene skal hentes om tyve minutter, og jeg stadig ikke har modtaget nogen email fra skolen, ruster jeg mig mentalt til en kaotisk stemning ved afhentning. Fuck.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s