Bye Bye Elf, Bye Santa

IMG_2033

Juleaftens morgen kl. lidt i syv fandt børnene – udover et afskedskort fra nissen –  gaver og kort fra selveste julemanden!! I San Francisco giver det mening, at julemanden allerede kiggede forbi så tidligt, fordi DK jo er ni timer foran og dermed på samme tidspunkt, som vi stod op, var i gang med at fejre juleaften! 

IMG_2021

Sønnen syntes, at det var sejt, at hans gaver var blevet sendt fra Santa’s workshop, og han var rørt over, at han fik fire gaver i stedet for en enkel. Efter han havde pakket gaverne op, kom han selv i tanke om, at han jo netop havde ønsket sig lego i det brev, som han sendte til julemanden i november. Os: “nå jaaaa, det er da også rigtigt”! Perfekt at han selv lavede koblingen mellem gaverne og hans brev til julemanden. Den dag, han ikke længere tror på julemanden, får han den rørende historie om, hvordan hans brev til julemanden endte på et posthus i San Francisco, hvor en fremmed udvalgte hans brev blandt mange andre breve til julemanden og købte gaver til ham. Helt anonymt. Uden at få noget til gengæld (letters to Santa-ordningen, som jeg beskrev i sidste indlæg).

Hverken lillesøster eller storebror undrede sig i øvrigt over, hvorfor lillesøsters gave ikke var blevet sendt med posten. For den var jo kæmpe stor, og julemanden skulle alligevel give nissen et lift hjem til Grønland.

IMG_2015

Det bedste ved julen i vores hjem er julemagien omkring den nisse, som hvert år flytter ind fra den 1. til den 24. december. Året 2012 bliver nok sidste december, hvor sønnen tror på nisser og julemanden, og det gør mig så glad, at we pulled it off! Igen, på trods af at ingen af deres amerikanske venner tror på nisser. Til gengæld tror alle vennerne på julemanden og påskeharen. I vores hjem er det almen viden, at nisser hver december får fri fra julemandens værksted og kun flytter ind hos familier, som tror på nisser. Den 24. december rejser nisserne hjem til Grønland, hvor de bruger tiden op til næste december på at lave næste års julegaver på julemandens værksted.

Sidste år havde vi besøg af Nisse George, som var halv amerikaner, og dermed var vild med USA, hvilket gaverne bar præg af. I en periode hvor begge børn var kede af at bo i USA. I år har Nisse Puk derimod haft fokus på danske juletraditioner og har haft efterladt juleklip, nisser, julepynt og enkelte bøger. Datteren har haft vågnet kl. fem hver morgen af ren og skær spænding. Jeg har haft vågnet kl. tre om natten, fordi jeg – mens jeg sov? – kom i tanke om, at jeg havde glemt at lægge nissegaver frem eller lave nisse sjov. Sønnen har syntes, det var vildt hyggeligt at have en nisse boende. Igen. Begge børn råbte højt tak til nissen, når de fik gaver og kreerede gaver retur til nissen.

Dansk julehygge i San Francisco har været overraskende nemt at skabe. Og den amerikanske version af julen, hvor man pakker gaver op fra julemanden om morgenen, kombineret med en traditionel dansk juleaften med mormor og morfar på besøg, var skide hyggelig. Gaverne om morgenen gav en ro i forhold til resten af dagen, så det gør vi nok igen. Hjemme hos os er det alment kendt, at julemanden kun bringer gaver til børn, og at man i øvrigt juleaften, børn som voksne, udveksler gaver. Og måske holder vi endda jul i San Francisco igen? Julesaligheden fandt i hvert fald vej over Atlanten.

IMG_2045

IMG_2048

2 thoughts on “Bye Bye Elf, Bye Santa

  1. Glædelig bag(h)jul. Dejligt at høre I har hygget og haft besøg. Måske er det i virkeligheden lidt nemmere nogen gange i udlandet fordi man bliver så bevidst om, hvad der er dansk og hvad det bedste er fra den anden kultur. Godt I fik det mikset.
    Her kan jeg ånde lidt op og ud ovenpå intens ædegilde og jule- tamtam over lang periode. I dag er udsalget så i gang i Danmark, hvilket kan pisse mig af hvert eneste år. Men vi bliver hjemme og jeg får blogget lidt i stearinlysets skær, mens jeg kan se på tv, at folk går helt amok i Magasin. Og det trækker alligevel lidt i en, kender du det? Man er vel kvinde.
    Håber I har lidt fri og kan nyde nogle gode dage endnu.

    • I lige måde! Uhh kender det godt med udsalget (forargelse blandet med følelsen af at gå glip af noget), kan anbefale at shoppe online, hjemmefra! Og du har ret, fordi vores december ikke har været fyldt med julefrokoster og 1000 julearrangementer, har der været tid og overskud på at fokusere på det hyggelige ved julen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s