Driving From LA To San Francisco

Sidste rejsetips i denne omgang: Køreturen mellem LA og San Francisco.

Den smukkeste køretur er langs kysten ad Highway 1 med stop undervejs i Santa Barbara, Carmel, Monterey og Santa Cruz (find beskrivelser af byerne her). Køreturen tager uden stop ca. ni timer.

Vi kører den hurtigere, men kedeligere vej ad I-5 gennem bjerge, golde landskaber og landbrug, som tager ca. syv timer.

IMG_2137

IMG_2237

Vi forlod smukke Long Beach kl. 10 om morgenen (på billedet nedenfor), hvor vi havde to dejlige dage, men Long Beach er ikke en destination, som jeg vil anbefale, fordi byen er for poleret og dermed kedelig.

IMG_2227

Vi var hjemme i SF kl. 22 – en ti timers køretur – med sjove stop undervejs, som kun tog os tre ekstra timer. 

La Brea Tar Pits

IMG_2125

IMG_2115

Vi undgår indre LA, hvis vi kan. Dels fordi de omkring liggende byer og områder er mere spændende (Santa Monica, Beverly Hills, Rodeo Drive og Sunset Boulevard hvor Ole Henriksen har sin spa med tilknyttet butik), dels fordi LA har sindssyg, tæt og stressende trafik. Men denne gang kørte vi til La Brea Tar Pits, som er en park i indre LA med skelletter af forhistoriske dyr. Dyrene er i sin tid strandet i tjærepøle, da de prøvede at drikke af overfladevandet, men blev fanget i tjæren og trukket ned i søen. Arkæologer graver stadig fossiler frem, og tjæren syder og bobler – midt i LA blandt kontorbygninger og huse. Fascinerende! Og gratis. Vi fravalgte at besøge det tilknyttede museum The Page Museum, fordi køen var for lang. Men det havde vi klart gjort, hvis vi havde haft mere tid.

Hollywood Walk of Fame

IMG_2128

Walk of Fame ligger ti minutters kørsel fra La Brea Tar Pits. Gaden er et æresfortov langs Hollywood Boulevard belagt med mere end 2000 navngivne stjerner med berømtheder, som er blevet hædret af Hollywood Chamber of Commerce for deres bidrag til underholdningsindustrien. OMG. Gaden var lige så vanvittig, som jeg havde forestillet mig med mennesker udklædt som Michael Jackson, Ironman, Superman, Marilyn Monroe osv., som man kunne få taget et billed med – mod betaling naturligvis. Busselskaber prøvede hver femte meter at sælge køreture rundt i Beverly Hills for at vise, hvor de kendte bor. Turister gik med øjne og kamera rettet mod stjernerne på fortovet på det 5,6 km lange stykke. Og ikke mindst kørte en bus med religiøse fanatikere frem og tilbage med skilte og syngende passagerer, og en leder som i megafon råbte: “You can still be saved; Jesus loves you”. Nå. Men vi fik fundet de to stjerner, som ungerne havde sat næsen op efter.

IMG_2133

Nemlig Julie Andrews. Jep, vi elsker stadig Sound of Music.

IMG_2136

Og børnenes største helt Michael Jackson. Phew. Så kan vi krydse den destination af listen.

Gilroy Premium Outlets

Gilroy Outlet har med sine 145 butikker ry for at være Californiens bedste outlet. Vi er glade for New Balance, Nike, Gap og Levi’s butikkerne. Men vi kørte faktisk ikke dertil for at shoppe outlet, men for at købe en Disney prinsesse kjole fra filmen Frozen (Anna kjolen) til vores yngste, som snart har fødselsdag. Til fuld pris. Men vi var lykkelige, fordi kjolen har været udsolgt i San Francisco og omegn siden december!! Men det blev også lige til et par solbriller til mig fra den overraskende billige Solstice Sunglasses butik.

Morgenmad/frokost/aftensmad/benzin på I-5

IMG_2140

Der findes ikke mange benzintanke eller restauranter langs I-5. Så tag ingen chancer! Apricot Tree i Firebaugh, halvanden times kørsel fra Gilroy, er et godt bud på en kitchet, klassisk diner oplevelse. Restauranten har en butik tilknyttet, med alt hvad hjertet begærer. Som indianske og egyptiske (?) souvenirs. Eller tøj. Og legetøj. Vi købte tegnebøger og skrivebøger til børnene for to dollars stykket, hvilket er uhørt billigt.

IMG_2142

… Men hold da op en lang køretur, det er godt at være hjemme igen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s