Update On My Citizen’s Arrest Story

I går eftermiddag, mens jeg var alene hjemme, ringede en mand på døren.

Jeg åbner ikke døren for hvem som helst. Længere. Sidste år åbnede jeg en formiddag for en meget vred, insisterende mand, som forklarede, at han netop var blevet lukket ud af fængslet, og at han indsamlede penge til at hjælpe ham “off the streets, away from gang life for a fresh start”. Da jeg svarede, at jeg desværre ikke kunne hjælpe, fordi jeg ikke havde nogen kontanter, begyndte han at råbe af mig. Vores garagedør og bil stod åben, fordi vi var i gang med at pakke bilen, så jeg følte mig total sårbar! Heldigvis var min mand hjemme den dag, og den vrede mand faldt ned og forsvandt, da min mand kom ud. Men. Altså derfor åbner jeg ikke døren for hvem som helst, men tager dem først over samtaleanlægget. Jeg har mange mystiske henvendelser fra folk, som gerne vil spørge mig om noget. Jeg følger med i vores lokalavis, hvor politiet jævnligt advarer mod falsk udklædte offentlig ansatte og indskærper, at man altid skal bede om dokumentation, inden man lukker nogen ind. Seneste mystiske henvendelse over samtaleanlægget var en mand, som spurgte: “Is there anyone speaking Mexican in this house”? Hvorfor ikke bare kalde det spansk? Mig: “Nope. Sorry. Bye”. Hvad ville han?

Manden fra i går forklarede over samtaleanlægget, at han var min nabo, og at han søgte ejeren af den smadrede SAAB. Han forklarede, at han havde et brev, som han gerne ville aflevere, så derfor åbnede jeg døren for ham.

IMG_2198

Min nabo fortalte, at gerningsmanden, som smadrede vores bil, (desværre) er hans nabo og en psykopatisk alkoholiker, som har kørt beruset rundt i ti år. Fordi gerningsmanden – udover at være psykopat og alkoholiker – samtidig er et indflydelsesrigt dumt svin, som har røven fuld af penge, hyrer han advokater til at intimidere de mange ofre, som søger erstatning fra ham. Gerningsmanden har fået indført en restraining order mod min nabo, fordi min nabo ringer til politiet, hver gang han spotter gerningsmanden køre rundt i beruset tilstand. Min nabo tilbød at vidne i en retssag, hvis det skulle blive nødvendigt.

Kan man i USA gentagne gange undslippe konsekvenserne for spritkørsel ved at hyre advokater til at true folk?!

Det håber jeg ikke. Men fordi retssager er så dyre, at folk ofte trækker sig eller indgår forlig, er det en mulighed. Mange bilister i Californien er uforsikrede (selv om forsikring er lovpligtigt), og så er eneste vej til erstatning domstolene. Jeg ser nu, hvor heldige vi var over, at politiet mødte op, da vi ringede efter dem. Det gør de åbenbart af princip ikke ved trafikuheld uden personskade. Hvis politiet ikke var mødt op, havde gerningsmanden så nægtet sig ansvarlig og pudset advokater på os? Hvad hvis vi ikke havde haft flere håndværkere som vidne, som fik afgivet forklaring til politiet? En ting er jeg sikker på: Vores oplevelse af, at gerningsmanden ville være stukket af, hvis vi ikke havde tilbageholdt ham på meget bestemt vis, var rigtig.

… Det ryster mig, at der kører en alkoholiker rundt i vores pæne kvarter, som bor 200 meter (og desværre ikke 500 meter som jeg troede) fra os. Tænk hvis han kører ind i børnene?! Han var jo ikke engang en meter fra at køre en (voksen) håndværker ned, som han overså, mens han bakkede! Heldigvis har gerningsmanden ikke haft truet os, men tværtimod troppede han op en aften, gav min mand en undskyldning og rakte ham en lap med sagsnummeret på sin forsikringssag. Han påtog sig skylden, og vi har fået erstatning. Og hele sidste uge holdt gerningsmandens røde jeep permanent parkeret, og vi håbede, at han var off the streets. Men de sidste tre dage har jeepen været væk. Betyder det, at han kører rundt igen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s