Favorite TV Shows – Take Two

Sidste nye TV serie jeg bare måtte dele med jer var Orange Is The New Black, som jeg var fuldstændig opslugt af. Mens jeg ventede på 2. sæson, kastede jeg mig over en anden af Jenji Kohans serier, nemlig Weeds, om en pot sælgende husmor i Syd Californien. Historien er noget langt ude, nogle af de portrætterede personligheder er overdrevet, men kernen i serien – Botwin familien – føles ægte, fordi skuespillerne spiller fantastisk. Jenji Kohan er mester i at komme under huden på personer og få os til at holde af dem. Jeg var helt ødelagt over at skulle forlade Nancy Botwin (spillet af Marie-Louise Parker) og Andy Botwin (spillet af Justin Kirk) efter hele otte sæsoner. Jeg elsker alle udendørsoptagelserne fra Syd Californien, som fremstår fuldstændig, som jeg oplever omgivelser og vejr. Serien viser også stemningsfulde optagelser fra København, Berkeley, New York og San Diego, hvor Botwin familiens veje også fører dem til. Når vi kører til og fra Syd Californien gennem bjergene forbi forstæder med ens rækkehuse, kører seriens titelsang “little boxes” i hovedet på mig. Weeds’ titelsang er en politisk satire om middelklassen i provinsen:

Little boxes of different colors, All made out of ticky-tacky, And which all look just the same, And the people in the houses, All went to the university, Where they were but in boxes, And they came out all the same”. Hør sangen her.

Det sjove er, at sangen oprindelig er inspireret af den udsigt, vi har fra vores altan i San Francisco ud over Daly City’s brune bjerge, som har enkelte, tydelige rækker med huse i forskellige farver (dog er de huse in real life det modsatte af middelklasse og i stedet utrygge områder, som man bør holde sig fra). Jeg skal have købt mig et nyt kamera, den udsigt kan min iPhone desværre ikke fange!

Unknown-1

Den nye HBO serie True Detective med Matthew McConaughey og Woody Harrelson føles mere som en film end en serie. Serien foregår i svedige, sløve Louisiana, og jeg kan 100 pct. genkende stemning, byer og sumpede områder fra sidste års sommerferie i Mississippi og Louisiana (som jeg har skrevet om her og flere indlæg frem). Jeg har kun fået set halvandet afsnit, men er allerede hooked – ligesom resten af USA.

Unknown-2

Men. Den TV serie, som jeg absolut er mest afhængig af, er NBC’s Parenthood, som foregår i nabobyen Berkeley og fortæller om medlemmerne af Braverman klanen, som består af et ældre ægtepar, deres fire børn og børnenes familier og børn. Historierne om parforhold, familieliv, skilsmisse, børn med autisme, arbejdsliv, kræft og skoleliv er aktuelle, relevante og virkelighedsnære. Optagelserne fra Berkeley og omegn fremstår, som jeg oplever den lidt overgearede californiske mentalitet, det milde vejr året rundt og byen Berkeley. Jeg sidder med smil på læben og kan genkende hverdagssituationer fra børnenes skoleliv, men serien er aldrig kedelig. Ligesom Jenji Kohans serier kommer man til at holde uendelig meget af personerne og have svært ved at slippe dem igen, fordi man vil følge med i deres liv!

Unknown

… Afhængighedsskabende serier af ældre dato med fantastiske skuespillere og historier inkluderer Mad Men, Breaking BadOctober RoadBrothers & Sisters og Big Love. Men dem kender I vel. Hvis ikke, så har I noget at glæde jer til!

2 thoughts on “Favorite TV Shows – Take Two

  1. Jeg har også lige færdiggjort Weeds, efter at havde set alle 8 sæsoner på et par måneder, det var lidt sørgmodigt :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s