My Favorite San Francisco Neighborhoods

Efter mere end to år kender jeg San Francisco som min egen bukselomme. Næsten. Rigtig mange efterspørger tips til San Francisco, og derfor vil jeg i det her indlæg dele de gader og områder, som jeg vedbliver at vende tilbage til, fordi de er hyggelige, sjove og altid gør mig glad. Jeg har tidligere skrevet om The Mission her, hvor jeg færdes dagligt. Andre yndlings ‘hoods’ og gader inkluderer:

Haight Street er San Franciscos hippie og mest turistede gade, og kvarteret byder på smukke, ældre viktorianske huse.

IMG_2969

På fortovene bliver der røget fed, skiltet med free hugs og spillet musik (ikke af den gode slags). Området huser mange “frivilligt hjemløse” med kæmpe backpacks og dreadlocks, som valfarter til Haight Street pga. gadens 70’er flower power image. Men der findes også hardcore hjemløse, som bor i Golden Gate Park lige rundt om hjørnet, året rundt. Jeg kommer der, fordi gaden har San Franciscos sejeste genbrugsbutikker og byens bedste hobby butik til min kreative datter (Mendel’s Far Out Fabrics & Art Supplies).

På Haight Street kan man finde vintage tøj fra alle tidsaldre — f.eks. 30’er kjoler med matchende perlebesat pandebånd, kjoler med sving i skørtet ligesom i TV-serien Mad Men eller hippie kjoler og buksedragter fra 70’erne. Alt sammen til fornuftige priser.

IMG_1014

IMG_1015

IMG_1016

Af de mange genbrugsbutik med nutidigt tøj kan jeg særligt anbefale Wasteland og Buffalo Exchange, hvor man i øvrigt kan sælge eget tøj.

IMG_2962

Jeg er vild med Haight Street Market, som har et fantastisk udvalg af takeaway, frugt- og grøntsager og spændende anderledes madvarer (vi fandt marineret sild!!). Meget lækrere end Whole Foods.

IMG_2964

Hvert år den 4. maj fejrer butikken Super7 Starwars Day, hvor man kan mingle med udklædte Star Wars figurer og købe Starwars legetøj.

IMG_1563

Om sommeren er området invaderet af tåge — og frysende turister — og genbrugsbutikkerne er rippede, men Haight Street er altid et besøg værd pga. stemningen!

North Beach er San Franciscos Little Italy, men i modsætning til hvad navnet antyder, har området ingen strand, men byder på hyggelig stemning, tonsvis af italienske restauranter, cafeer og delikatessebutikker. Selv om området er meget turistet, føles stemningen ekstrem lokal. Vi elsker at slentre ned af Columbus Avenue til Washington Square forbi hyggelige restauranter, hvor folk sidder udenfor og slikker sol med et glas vin.

IMG_2186

IMG_2185

Telegraph Hill siges at have vilde papegøjer, som jeg hver gang glemmer at kigge efter, fordi jeg bliver betaget af Saints Peter & Paul Church (på billedet) og områdets hyggelige lokale stemning.

IMG_2174

Cafe Trieste er kendt for i 50’erne og 60’erne at have været stamsted for nogle af tidens fineste forfattere, bl.a. Francis Ford Coppola som på cafeen skrev på screenplayet til filmen Godfather, uden tvivl inspireret af områdets italienske stemning!

IMG_2183

Turen op til Coit Tower fra Washington Square er hyggelig og stejl, og Coit Tower (det hvide tårn på billedet) har en fin udsigt over byen (hvis man gider stå i kø i tyve minutter og betale for det). De mest stemningsfyldte (og turistede!) måder at komme til North Beach er med the Powell-Mason cable car eller i egen bil via den smukke, snoede Lombard Street, hvorfra der også er god udsigt over San Francisco, hav og bakker.

IMG_2179

… Ellers inkluderer andre yndlingsområder i San Francisco meget, meget kort opridset:

 • Ocean Beach hvor byens surfere holder til.
 • Crissy Field som er strand med udsigt over Golden Gate Bridge.
 • Golden Gate Park på en søndag hvor parkens veje lukkes for biltrafik.
 • Embarcadero krydret med en sejltur over til hyggelige Sausalito.
 • En cykeltur over Golden Gate Bridge til Sausalito med færgen tilbage fra Sausalito til Embarcadero, beskrevet her.
 • The Duboce Triangle med hyggelige cafeer, restauranter og bagerier inklusiv min yndlingscafe(kæde) Duboce Park Cafe og favorit vietnamesiske restaurant den lille bitte Jasmine Garden og byens bedste genbrugsbutik Crossroads Trading (shhh). Ikke langt fra The Duboce Triangle ligger i øvrigt Alamo Square i Lower Haight med de ikoniske Painted Ladies.
 • 24th Street i Noe Valley (San Franciscos Østerbro) inklusiv restauranterne Savor (også god for børn) og Fresca (fantastisk peruviansk mad inklusiv Ceviche og gode cocktails).

6 thoughts on “My Favorite San Francisco Neighborhoods

 1. Vi tager til SF i uge 42. Lidt kort men det var lige hvad det kunne blive til når vi også skal holde sommerferie :-). Mine svigerforældre bor på toppen af clay street så der skal vi bor (omkring)… God sommer i tågen.

  • Hej Cille :) Er uge 42 i oktober? Oktober er min absolut ynglingsmåned i SF, fordi den er så varm og solrig, har endda skrevet et tidligere indlæg om den måned. Fedt for jer!! Ville tilbyde en kop kaffe, men efter planen er vi i Syd Californien… En uge i SF er ok, da jetlag den vej ikke føles så slemt (men er meget værre den anden vej).

   • Præcis – det var også planen at hente lidt sol og varme inden vinteren for alvor sætter ind! Og du har ret – sidst vi var der, var det virkelig slemt for ungerne at komme hjem. Både af savn efter farmor og farfar men også jetlag. Denne gang skal se helt selv bo hos bedsterne og vi skal lukrere i lejlighed i nærheden – fedt med den kombi :-). Nå men sig til hvis planerne ændrer sig. Vi skal ikke så meget – hygge og slappe af og tage en dag af gangen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s