About Handling Epidemics And Visiting Joshua Tree

Mens vejret i San Francisco har haft skiftet fra det skønneste sommervejr til dansk gråt efterårsvejr, har jeg været syg. Igen. Denne gang ramt af feber og hoste som mange andre i San Francisco. Sygdom — igen — får mig til at overveje, om jeg bør influenza vaccineres, hvilket er meget imod mine principper men i tråd med amerikanske forventninger. I San Francisco er det totalt ilde set, hvis man ikke bliver vaccineret. Influenza er en sygdom, som venner betror i yderst fortrolighed, fordi folk er flove og føler sig skyldige over ikke at være blevet vaccineret. På grund af de cirkulerende efterårssygdomme som lægger folk ned på stribe i øjeblikket, er folk ekstra påpasselige, og for eksempel til træning afspritter folk deres hænder før og efter, helt selvfølgeligt. Hyppig håndvask og afvaskning af håndtag i børneinstitutioner og skoler prioriteres højt. Når sygdomme som halsbetændelse eller lignende cirkulerer i børnehave eller skole, bliver man orienteret af ledelsen sammen med en vejledning om sygdommen. Folk tager sygdom meget seriøst og handler målrettet for at undgå at blive syg. Forestil jer lige, hvordan selvsamme mennesker reagerer i forhold til truslen om den langt alvorligere Ebola-epidemi!? Ebola-epidemien er et emne, som den sidste uges tid er begyndt at komme op under almindelig small talk. Skoler i Californien og Texas er blevet lukket pga. frygt for Ebola. Shit det er skræmmende. Er jeg ved at blive (for) amerikaniseret? I hvert fald sendte jeg en sms til manden, som denne uge er i Atlanta, om at huske at afspritte sine hænder, mens han flyver hjem. Hvilket vi ellers normalt er typerne, som aldrig husker at gøre.

Nå, men jeg er ved at komme på højkant igen og vil dele vores rejseoplevelse i Joshua Tree National Park.

DSC03353

Joshua Tree National Park ligger halvanden times kørsel fra Palm Desert, en time fra Palm Springs og halvanden time fra Los Angeles (forvent dog op til to timers længere transporttid pga. den sindssyge trafik omkring LA, alt efter hvor du befinder dig i LA og tidspunktet, du kører på). Joshua Tree National Park har tre indgange til parken (Joshua Village, Twentynine Palms og Cottonwood Spring). Vi er vant til at køre i timevis gennem smalle, bugtede veje i bjerge, når vi skal i en naturpark og bruge en halv time på at søge efter en parkeringsplads. Det var skønt, at turen dertil foregik på en utrafikeret motorvej, og at man kunne køre gennem parken og stoppe, når man havde lyst.

Planlæg dit besøg her, hvor du udover at kigge på forskellige vandreture også kan læse mere om klima og dyreliv. Sammen med parkens turistkontor ved parkens indgang fik vi lagt en familievenlig rute, som indebar halvanden times kørsel gennem parken (stop ikke inkluderet). Derudover valgte vi vandreturene Hidden Valley og Barker Dam, som hver var 1,6 kilometer lang. Vi tilbragte en hel dag i parken (vi plejer at holde maks en halv dag). I oktober måned var vi heldige med dejlig varme og en skøn brise. Perfekt vejr. Man skal huske vand og snacks, da parken er ren naturpark. Heldigvis ligger der en cafe lige ved siden af turistkontoret ved indgangen, hvor man kan købe sandwich.

Vi vandrede gennem smukke klippeformationer.

DSC03381

Her ses skull rock.

DSC03397

Vi fik set masser af joshua træer. DSC03361

DSC03376

DSC03370

… Fordi vi er så glade for strandbyer i Syd Californien, anbefaler jeg, at man besøger parken på en endagstur og dermed springer Palm Springs, Palm Desert mv. over.

8 thoughts on “About Handling Epidemics And Visiting Joshua Tree

 1. Hvor ER der altsaa bare flot! Jeg blev lidt immun overfor palmetraer i Californien og syntes egentlig ikke det var noget helt saerligt og unikt, naar vi tog paa ture, men naar jeg ser billeder derfra nu, er det noget helt andet – suk. Og vedr. helse hysteri saa kan amerikanernes bakteriefobi og konstante afspritning goere mig godt gal i skralden, Vi HAR et immun forsvar, der er i fin stand til at deale med det meste, og i oevrigt er man ikke garanteret mod influenza fordi man er vaccineret. Faktisk ville det ikke undre mig om en lidt mere lemfaeldig omgang med skidt ville kunne kurere en hel allergi tilfaelde (det er vist allerede bevist). Herude paa universitet har de taget baktierehysteriet helt med ned til forsoegsdyrene, hvor det skal anmaerkes hvis een af musene hopper paa gulvet. Uha, saa skal den saettes i et bur helt for sig selv i ugevis.

  • Hvor dejligt med et dansk perspektiv. Tænk — amerikanere forholder sig ikke til, at man ikke er garanteret, selv om man er vaccineret. Det er som om, at de aldrig har hørt det argument før! Hvor sindssygt at det skal anmærkes, hvis forsøgsdyrene hopper på gulvet. Nu må de sgu’ styre sig!

  • Ha :-) Ja, her er solrigt i dag, men samtidig meget overskyet — slet ikke forrige ugers 25-30 grader med bragende blå himmel. Og vinden har blæst kraftigt om natten. Vi bor i Glen Park, men drøner rundt i hele byen. Hvor befinder I jer? Håber I hygger jer!

   • Ja det var varmt i weekenden, men nu er det jo bare almindelig dansk varme :-). Og vi går i shorts og t-shirt uden problemer :-). Vi bor lige ved La Fayette park på Clay…

   • Du mindede mig om at være mere taknemlig for de milde temperaturer. Dejligt, håber I nyder jeres kærestetid. Du skriver bare, hvis du har spørgsmål, men I er jo godt dækket ind med dine svigerforældre :)

 2. Ja tak. Vi har vist rigeligt med gode råd ;-). Og så har Steffen (min mand) boet her i 3 år for nogle år siden. Og husk bestemt at nyde vejret – så vidt jeg hører har det regnet uafbrudt i dk i hele uge 42. Øv for dem derhjemme.

  Næste gang må vi jo ses til kaffe. Og så er tilbudet jo stadig ved magt hvis I får brug for (dansk) læge-ekspertise.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s