Halloween!

IMG_1401

I år har Halloween ikke fyldt så meget på grund af Giants. Onsdag aften brød San Francisco ud i et kollektivt brøl, som vi kunne høre fra vores altan, da Giants vandt world series i baseball mod ærkefjenden Royal. Wuhu! Også på selve Halloween i fredags overtog Giants gadebilledet med en parade i indre by, og byen var fyldt med tøj i orange og sorte farver og Giants flag.

Ligesom sidste år indledte vi Halloween med fest på skolen. Hele ugen har forældre været top stressede over udsigten til regn, fordi planen var at holde festen i skolegården. Regnen indfandt sig rigtig nok (kun om dagen, heldigvis ikke om aftenen), og skolen meddelte i en mail samme dag, at festen blev rykket fra skolegården til en idrætshal på en naboskole. Jeg kan forestille mig, hvordan samtlige forældre — ligesom jeg — sukkede dybt af lettelse, da det samtidig blev meddelt, at forældre nu kunne parkere i skolegården. Forældre var nemlig blevet pålagt at møde op udklædte, og det er altså ikke fedt at skulle jage sparsom parkering udenfor skolen og derefter traske 500 meter til en kilometer i fuld udklædning i et kvarter, som ikke er kendt for at fejre Halloween.

Sidste år følte jeg mig totalt kikset i min Kleopatra udklædning og skiftede derfor til almindeligt tøj, da vi gik trick or treating. Hvorefter jeg var den eneste ikke-udklædte mor. Men ikke i år. I år gik jeg all in hele dagen udklædt som heks.

IMG_1402

På skolen fik vi hjulpet børnene i tøjet, her ses datterens klasse. Som I kan se fra udklædningerne, handler Halloween i USA ikke om at udklæde sig uhyggeligt.

DSC03421

Børnene gik i parade rundt om skolen sammen med lærere og forældre — uden tilskuere i et kvarter primært beboet af kinesere, som ikke fejrer Halloween. Manglen på tilskuere til paraden lod dog ikke til at genere hverken børn eller forældre. Aktive mødre havde pyntet gymnastiksalen, og børnene drønede rundt og prøvede forskellige aktiviteter som spider throw og ansigtsmaling arrangeret af aktive fædre og mødre. Jeg bidrog med cheese and crackers.

DSC03434

DSC03442

DSC03446

Sammen med to af børnenes kammerater og deres mor udklædt som påfugl, tog vi hjem efter festen og spiste pizza inden trick or treating kl. 18.30, da det var blevet mørkt. I år joinede manden festlighederne — dog uden udklædning. Men fordi dress code for mænd er ekstrem casual i San Francisco, var vi enige om, at han med sin habitjakke og jeans var udklædt som såkaldt techie eller start up’er (som er forhadte i San Francisco, fordi rige hipsters er årsag til de sindssyge huslejepriser, som nu er højere end huslejepriser i New York).

Fordi sidste års trick or treating i Noe Valley (mest populære Halloween kvarter) var så pakket, valgte vi i år at gå rundt i vores eget kvarter Glen Park.

DSC03448

DSC03453

Igen i år blev jeg imponeret over, hvor meget amerikanere går op i Halloween. Flere forældre havde delt mere end 1.000 stykker slik ud! Søde mennesker i Glen Park — som ikke var børnefamilier — havde pyntet deres hus, og flere af dem var endda udklædte. Det var hyggeligt for børnene at løbe op og ned af bakkerne, mens de spejdede efter huse med lys og græskar ved indgangen, som signalerer, at beboere uddeler slik.

DSC03461

Men også Glen Park har en enkel gade, hvor husejerne er gået amok, og som børnefamilier derfor valfarter til fra hele San Francisco.

DSC03468

IMG_1418

DSC03477

Bemærk papkrusene på billedet nedenfor: Fordi det er ulovligt at drikke alkohol på offentlig gade, skjuler forældre drinks og vin i papkruse. Hold kæft jeg synes det er sølle, så hellere drikke alkohol før og efter?

IMG_1413

IMG_1428

Fordi sidste års Halloween faldt på en hverdag, fik børnene først deres slik som fredagsslik. Så i år var humøret ekstra højt, fordi de fik lov til at spise slik og holde sig vågne, til de segnede — hvilket vores yngste dog allerede gjorde kl. 20.30.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s