About Thanksgiving And An Elf Called Lekim

DSC03567

Dette år var vores tredje Thanksgiving i USA, som jeg slet ikke kan forestille mig ikke at fejre. Thanksgiving handler om at sætte fokus på, hvad man er taknemlig for kombineret med en middag med kalkun og sideretter. Hver enkel familie har stærke følelser for, hvilke sideretter der skal laves. Vores første år blev vi inviteret hjem hos sønnens kammerat, og det var en rørende oplevelse at opleve den families traditioner og smage på deres favorit sideretter. Sidste år fejrede vi Thanksgiving hjemme sammen med to familier, hvor vi lettede presset over maden ved at bede vores gæster tage en sideret med. Hvad jeg ikke fik opdateret om på bloggen var, at vi endte med at stå med en halv rå kalkun, da det var tid til at spise. Krise. Vi sultede heldigvis ikke på grund af de mange sideretter, og fordi den ene side af kalkunen var perfekt stegt. Oh, well. 

Fordi vi var bortrejst i år, var jeg lidt i krise over, hvordan vi skulle holde Thanksgiving. Det føltes bare ikke rigtig at gå på restaurant, så vi holdt Thanksgiving middag i vores lille ferielejlighed i Carpinteria med kalkun, sovs og rodfrugter bare os fire. Det var så fint og hyggeligt, og hvis vi skal sige det selv, var maden vores mest vellykkede måltid ‘ever’! Find opskriften på den perfekte kalkun her. I tråd med amerikansk tradition talte vi om, hvad vi hver især er taknemlige for og sendte familie og venner en kærlig tanke.

DSC03570

Hjemme igen i San Francisco har vi nisser på hjernen. Første søndag i advent pyntede børnene juletræ, spiste æbleskiver, skrev rørende brev til nissen og talte om, hvordan de håbede, at vi ville få tildelt en nisse, igen. Nissen kom! I år hedder vores nisse Lekim. Lekim har i et brev fortalt, at han er flere hundrede år gammel, og han har givet os en cd, som vi hver morgen i bilen på vej til skolen skal høre. Historien handler om Lekim og er perfekt i forhold til vores forestillinger om nisser.

Den første december hørte vi  for eksempel om nisser, som laver legetøj på julemandens værksted. Vi hørte også om, hvordan nisser mødes dagen før 1. december og får tildelt et hjem. Vi er så glade for, at Lekim fik tildelt vores familie! Efter skole var storebror og hans kammerat et smut forbi før fodbold, hvor de fik serveret æbleskiver. Lillesøster fortalte om nissen, og kammeraten var (heldigvis) fuldstændig på det rene med, at der bor en nisse hos os. I hans familie tror man både på påskeharen og julemanden, så nisser passer jo fint i tråd med det. Lillesøster lagde igen hjemmelavede gaver til nissen i en æske, og vi gav nissen risengrød, som han havde bedt os om i sit brev.

photo-13

For første år i USA lykkedes det os at streame DR’s julekalender. Uden afbrydelser! Hvert år har vi måtte opgive, fordi DR’s hjemmeside fryser i op til flere minutter ad gangen. Hvor er Danmark bare meget bedre til at lave børnefjernsyn end USA. Jeg vil tusind gange hellere have, at børnene DR’s Tidsrejsen fremfor Disney kanalen med Hanna Montana, Lab Rats osv. Intet slår dansk børnefjernsyn og julehygge!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s