Quiz: How Well Do You Know San Francisco?

IMG_2087

Et hurtigt hej herinde. Jeg er fyldt med gode ideer til blogindlæg om forskelle mellen dansk og amerikansk kultur, men er opslugt af arbejde, danske gæster og weekendplaner “out of town”. Indlægget her er en “breather“, en klassisk overspringshandling.

 Jeg elsker gode quiz om San Franciscos særheder. Seneste skud på stammen (udgivet af the San Francisco Chronicle) kan du læse her. Nej vi savner for eksempel ikke nøgne mænd i gadebilledet. Selv som liberale danskere følte vi det grænseoverskridende, når vi krydsede nøgne mænd på de smalle fortove i Castro området. For børnenes vedkommende i direkte øjenhøjde med de nøgne mænds typisk besmykkede ædle dele. Nej tak.  

Ellers kan jeg melde, at livet som fleksibel arbejdsmodtager kører. Det fedeste ved at arbejde igen har været det øjeblik, hvor jeg afleverede min første opgave, som jeg selv var tilfreds med. Min første arbejdsopgave udfordrer mig, da jeg aldrig har prøvet den type analyse før (spørgeskema og analyse), og da jeg ikke kendte til det faglige område (Silicon Valley inkubatorer for startup virksomheder). Jeg havde glemt, hvor meget jeg nyder den proces, hvor man i starten er på helt bar bund med, hvordan opgaven skal løses og langsomt arbejder sig frem til en rød tråd og afslutter med et produkt. Samme tilfredsstillende følelse fik jeg ikke som studerende, desværre. Men til gengæld kunne jeg ikke have formuleret og skrevet hele molevitten på grammatisk korrekt amerikansk (som i meget høj grad adskiller sig fra britisk engelsk), hvis det ikke var for min studietid herovre! De kommende arbejdsopgaver er lige så fremmede og dermed udfordrende for mig, men i stedet for at bekymre mig er jeg glad for muligheden for at prøve nye arbejdsområder af. Jeg synes simpelthen, at mit arbejde er sjovt!? I forhold til et fuldtidsarbejde er det befriende at kunne bruge min tid, som jeg vil, og ikke være bundet af at skulle møde op på en arbejdsplads. Et freelanceliv på deltid rocks! 

Min mand vil nok mene, at min nye arbejdsstatus har medført, at jeg er “meget mere oppe at køre”. Men om årsagen mest skal findes i graviditet, arbejde eller begge dele er jeg ikke helt selv klar over. Men jeg vil nu også mene, at han er mere oppe at køre, mere stresset, fordi han er nødt til at hjælpe meget mere til på grund af min graviditet. Vi skal lige finde vores ben i en noget mere kompleks hverdag. Jeg vælger at anse den her tid som en bootcamp, inden vi bliver fem, og vores hverdag for alvor bliver en udfordring. Gisp. 

En anden fed sidegevinst ved min nye arbejdsstaus er det her:

IMG_3018

Who knew?! I stedet for at skamme mig over, at vores køkkenvask aldrig har været så hvid i de tre år, vi har boet her, vil jeg glæde mig. Hold kæft hvor er det fedt med rengøringshjælp. Da min graviditet desværre sætter store begrænsninger for min bevægelsesfrihed (jeg er rent faktisk blevet forbudt at gøre rent), er det win-win at have noget givende at tage mig til derhjemme og samtidig slippe for at blive deprimeret og muggen over et snavset hjem, som ingen andre i familien magter at rengøre.   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s