Other Big Island Highlights

Verdens eneste lavasø som man kan studere med det bare øje (uden at være professionel lava jæger). Lavasøen havde kun eksisteret i syv dage, da vi var der, og den forventes at forsvinde igen.

DSC03988

DSC03987

En lavasø er en åben vulkankrater, hvor den smeltede lava holder sig flydende mere eller mindre hele tiden og afgasser sig. “Now I can just lie down and die” sagde en begejstret park ranger. Hele livet havde han jagtet lava, og højdepunktet for ham var, da lavafloden opstod en uge tidligere i Halema’uma’u krateret, hvor almindelige dødelige kan se lavaen sprutte op og ned på en kilometers afstand. De fire øvrige lavafloder i verden findes i Ethiopen, Congo, Antarctica og Chile. Taknemlighed er den følelse, vi alle fire er fulde af. Wow. We were there!

Snorkling med fisk og skildpadder. 

DSC04031

DSC04029

Det fede ved Hawaii er, at man kan se fisk og skildpadder allerede en meter fra stranden, hvor man endda kan bunde. Det var det fineste øjeblik at opleve vores yngste tage et giga tigerspring og gå fra at nægte at prøve at svømme eller få hovedet under vandet til at snorkle længere svømmeture med os (iført redningsvest) og opleve både skildpadder og fisk helt tæt på.

DSC04037

DSC04005

Så meget kryb.

Vi elsker de mange firben på Hawaii, og vi fik ikke et eneste myggestik. Noget, som jeg absolut ikke kommer til at savne fra Hawaii, er et overtal af kæmpe flyvende kakerlakker både udenfor og indendørs. En af dem fløj ned i min kavalergang, mens jeg stod og børstede tænder. Uforberedt. Jeg viftede panisk med min bluse, mens jeg lavede halvkvalte lyde med tandpastaskum frådende ud af munden. I tiden derefter var jeg på vagt, hele tiden :-) Urgh!

Friske blomsterkranse.

DSC04003

Kona kaffe.

DSC04001

Fantastisk natur. Fra golde lavalandskaber til jungle til smukke eventyrlige træer.

DSC04004

2 thoughts on “Other Big Island Highlights

  1. Ja, jeg kan stadig ikke omme mig over det :-) Jeg har læst mig til, at den er der endnu, så den park ranger, som jeg skrev, som sagde: “Now I can lie down and die” må da være helt op i skyerne!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s