OMG How American And San Franciscan We Have Become — Part Two

 • Min yngste foretrækker til enhver tid “mac and cheese“.
 • OMG, OMG, OMG tænkte jeg, da hun kom hjem og fortalte, at hun skal deltage i skolens talent show. Hun er selv noget skeptisk overfor ideen, men jeg skjuler min egen rædsel, for “When in Rome […]”. Hun skal synge “Let it Go” med sin BFF. Andre børn deltager med trylleshows, jokes og dans. OMG!
 • Sønnen spiller “beach soccer”.

IMG_3050

 • Begge børn deltager i “graduation” ceremonier, i tide og utide. Amerikanere knuselsker officielle ceremonier, og de kan ikke afsluttes en fritidsaktivitet eller skoleåret uden et kæmpe brag i nærmest hvert enkelt fag.
 • Hvert skoleår afsluttes med, at hvert enkelt barn bliver hyldet for deres bidrag til klassen. For to år siden blev sønnen foran hele skolen inklusiv forældre udråbt til:20140627-125647-46607471.jpg

Til min egen store overraskelse bliver jeg vildt rørt, når mine børn bliver hyldet. Pinligt. Jeg bemærker i hvert fald ingen andre forældre tørre øjnene, måske fordi amerikanere fra barnsben er trænet til at håndtere den slags følelsesporno. Snøft. 

 • Her ses billeder fra medaljeceremonien ved datterens fodboldafslutning, hvor hun gik i optog for derefter at få overrakt en medalje, mens hendes navn blev råbt op foran klappende forældre.

IMG_3052

 • Her ses sønnen til denne weekends “beach soccer” turnering, hvor de sluttede på en flot andenplads.

IMG_3051

 • Mine børn er besat af YouTube. Sønnen følger Sky, Stampy, Smosh og PewDiePie, som laver videoer om Minecraft, Clash of Clans eller jokes. Datteren følger CookieSwirlC, som laver videoer med legetøjsfigurerne Shopkins. Sønnen ved alt om, hvordan hans idoler blev YouTube stjerner, hvor mange flere følgere de har i forhold til f.eks. Obama, og hvem som bander mest. Datteren er oppe at køre, fordi CookieSwirlC har annonceret, at hun i en af sine videoer har afsløret sit ansigt. PS. De får kun lov til at spille og se YouTube videoer i weekenderne. Derfor glæder de sig for vildt til sommerferie. OMG!
 • Den sidste måned inden skoleåret slutter, kan jeg ikke mere. Hver eftermiddag åbner jeg bævrende børnenes “homework folder” eller emails fra skolen, for selvom den sidste måned er proppet med to gange koncerter, to gange teaterstykker, to gange opvisninger i Rube Goldberg maskiner, to gange forældre picnics, to gange præsentation af børnenes sidste projekter, to gange “graduation” ceremonier og en enkel gang talent show — så bliver skolen ved med at læsse aktiviteter oveni. I forgårs fik vi besked om, at datteren havde en uge til at kreere noget til hendes faglige rapport, som skal præsenteres foran forældre og børn i klassen. Lærerne nævnte eksempler som en film, et slideshow eller noget, som skal “bygges”. I kan tro, at forældrene får travlt i de små hjem, det bliver som altid mere et forældreprojekt end et børneprojekt. Ikke hos os: Datteren laver en kanin i ler. Bum. Sidste uge blev sønnens helt eget teatermanuskript opført af professionelle skuespillere efter skole, og en anden aften samme uge var der møde på skolen, fordi sønnen pludselig skulle vælge valgfag, fordi skolen har besluttet at lægge 5. og 6. klasserne sammen til næste år, så sønnen starter i Middle School et år før tid. Og snart skal vi i gang med at bidrage til en gave til lærerne (typisk noget kreativt) og samle billeder til en årsbog (hvor mine børn næsten ikke har figureret, fordi “nogen” har glemt at indsende billeder de seneste år). OMG!
 • Vi sender børnene afsted på “summer camp“. Sønnen skal på tre ugers fodboldlejr fra kl. ni til fire. Datteren har jeg ikke fået bestilt til, hun havde ikke lyst, og nu er jeg for sent ude, da forældre allerede booker den slags i påskeferien. OMG! I øvrigt koster en uges lejr typisk 300 til 400 dollars, så egentlig synes vi heller ikke, at vi har råd. Vi savner adgangen til fritidshjem i Danmark! Så vidt jeg husker, var der ramaskrig, fordi Københavns børnehaver og fritidshjem ferielukkede tre uger i sommeferien? Herregud tænker jeg herovrefra, hvilken luksus at kunne fortsætte sine børn i vante, trygge omgivelser til en pris, som endda er til at betale!
 • Vi har gvet fortabt og har efter tre år indordnet os og fået vaccineret børnene mod skoldkopper. Vi blev “busted”, da San Francisco lavede en stikprøvekontrol på børnenes skole. Og well, det var ikke kampen værd…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s