OMG How San Franciscan Our Kids Have Become — Part Three

 • Børnene hviner, når de ser nøgne mænd spankulere rundt i Castro. Ikke fordi de er nøgne, men fordi det er ulovligt, og det er spændende, om vi ser dem blive pågrebet af politiet.
 • Sønnen helt naturligt forudsætter, at hans kvindelige yndlingslærer er gift med en kvinde i stedet for en mand. That’s San Francisco for you! Formentlig halvdelen af skolens lærere er homoseksuelle. Samme gælder en stor del af forældrene.
 • Sønnen siger “bip“, når han skal gengive “inappropriate words” i en samtale eller en sang.
 • På sønnens 5. klasse skoleskema står der computer programmering. Hans nye lærer har lovet, at børnene kommer til at lære at “hacke”!?
 • På et minut kan sønnen lave et keybord ud af søvpapir og hans “maki maki” sæt.

IMG_0306

 • Datteren går til rulleskøjtning, hvor børnene ruller rundt i en gymnastiksal med musik, hånd i hånd.
 • Børnene er blevet forvente med, at deres klasse har “class pets“. Sidste år havde børnenes lærere deres hunde med i klasseværelset. I år har datterens 1. klasse både en kanin, en hund og fisk i klasseværelset. Desværre slutter dette hyggelige aspekt i Middle School.
 • Børnene elsker reptiler, flere af deres kammerater holder gekkoer, frøer og mus som kæledyr. I sommerferien har vi passet 3. klasses “class pet”, som er gekkoen Liz. Vi kommer til at savne lyden af Liz’s græshopper, som kværnede løs efter mørkets frembrud.

photo

 • Børnene (og deres lærere) helt naturligt forudsætter, at skoleudstyr kan købes online med to dages leveringstid via Amazon. Alle indkøbslister er forsynet med ultra korte tidsfrister og direkte links til Amazon.
 • Børnefødselsdage er ensbetydende med en aktivitet udenfor huset og kæmpe “goodie bags”. Lørdag skal datteren til cirkusfest, hvor de i et cirkuscenter skal lære at gynge på en trapez; Søndag skal hun til Palo Alto til trylleshow. Søndag er sønnen inviteret til fødselsdag i et klatrecenter. Vi klarede sønnens fødselsdag sidste weekend ved at invitere hans fem bedste venner til høvdingebold på trampoliner i et trampolincenter efterfulgt af kage på Crissy Field med udsigt til Golden Gate Bridge, og januar fejrede vi datterens fødselsdag med en “all inclusive package” i et center med oppustelige hoppeborge, som du kan læse om her. Det slår mig i skrivende stund, at vi glemte “goodie bag-delen” til sønnens fødselsdag, hvilket er en kæmpe kulturel brøler værre end ikke at uddele takkekort efter fødselsdagen. Damn den ammehjerne, i hvert fald takkekort-delen må vi få styr på ASAP. “When in Rome (…)”!

Her ses en video af vores seje datter på trapez fra gårdsdagens fødselsdag. Det havde jeg ikke turdet!

 • Til fodbold skal vi sammen med børnene underskrive en “soccer code of conduct“, førend de kan få lov til at spille fodbold. Nedenfor ses den aftale, som vi netop er blevet bedt om at underskrive sammen med datteren og sende retur til “the soccer team mom”:
 1. Our number one concern is always Safety First!
 2. Be considerate of others time by gathering your backpack and soccer bag in a timely manner.
 3. Walk safely to the meeting place by the picnic tables outside.
 4. Line up in a single file line behind your parent volunteer.
 5. Follow the parent volunteer’s instructions and pay attention during attendance.
 6. Use a low voice and considerate language. No yelling, shrieking, touching other people, throwing anything, or rough housing.
 7. Choose a buddy to walk with to the Field and following the group in a single, file line.
 8. Always remember and follow the Three Be’s: Be Kind, Be Respectful, and Be Proud.
 9. Be this way for you, other children at the playground, and coaches.

My child and I have read together and agree to follow the Soccer Code of Conduct.  I understand that I will be contacted if any issues arise with my child’s behavior during soccer practice. Please note your child may be asked to sit out or miss practice due to misbehavior.

I en nøddeskal et glimrende eksempel på, hvordan amerikanere overregulerer alting! I år er jeg taknemlig for, at vi “soccer moms” ikke skal koordinere en fælles såkaldt “communal snack” før træning. Tro mig, den koordinering kan der komme en massiv fælles email korrespondance ud af, som igen udgør et klassisk eksempel på amerikanernes hang til at overregulere/kontrollere alting — derfor er der hårdt brug for en “team soccer mom” til at styre den fælles indsats. Og nej, det kunne jeg aldrig, aldrig, aldrig finde på at melde mig til!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s