Nearly 30 Earthquakes Registered Last Week

IMG_3435

Godmorgen fra San Francisco! Her er morgenens udsigt fra vores altan fra min nye iPhone 6S, som jeg er vanvittig pjattet med (både udsigten og mobilen). Så skiller jeg mig ikke længere ud fra resten af min omgangskreds, som typisk render rundt med den store udgave af iPhone 6. Når vi kører i bil, sidder hver anden bilist og kigger ned på sin mobil, mens de kører — også folk vi kender. Det er fandeme ikke i orden! Nå, sidespring, tilbage til overskriften:

Knap 30 jordskælv oplevede Bay Area sidste uge. Den lader vi lige stå.

Jordskælvene benævnes “small shakes” eller “little jolts”, fordi de ikke ligger over 3.5. Alt mindre end 5 på richterskalaen er simpelthen ikke noget, som man bekymrer sig om. Jeg sørger for ikke at stille baby under ting, som kan falde ned, hvilket betyder, at han aldrig bliver stillet i køkkenet, under billeder og ved vinduer. Af samme årsag kommer baby aldrig til at sove i barnevogn udenfor. Og jeg undlader at lade de store børn være alene hjemme, fordi jeg aldrig vil tilgive mig selv, hvis de skal opleve at være alene under et jordskælv. Udover at de har jordskælvsøvelser på skolen, ved de også fra udstillingen på Academy of Science, hvordan et jordskælv føles: De ved godt, at jordskælv er meget skræmmende og endda kan være livstruende.

Hvis vi bliver tvunget ud af huset, står der en rygsæk og en pose klar (vores “earthquake kit”), som vi kan snuppe på vej ud af døren. Hvis det sker, håber vi, at vi er samlet og ikke skal bekymre os om hinanden. For man rådes nemlig til at “stay put” i flere dage, og man kan forvente at mobil- og telefonnet går ned.

… Kæft jeg glæder mig til ikke at skulle skænke jordskælv en tanke! Og jeg glæder mig over ikke at bo i et område med tornadoer, som jeg anser som langt farligere og mere skræmmende. Risikoen for livstruende naturkatastrofer er simpelthen noget, som amerikanere er vant til at leve med. Og jeg er også blevet langt mere cool, end jeg var, da vi flyttede herovre for snart fire år siden. Men jeg er altid på vagt og tjekker ugentligt, hvor mange jordskælv, som er blevet registreret i Bay Area, hvilket du kan gøre her.

4 thoughts on “Nearly 30 Earthquakes Registered Last Week

  1. FØJ. Jordskælv er det aller værste overhovedet! Tornadoer får man i det mindste et varsel om. Jeg turde heller ikke lade ungerne være alene hjemme i East Bay, for tænk nu hvis……..

    • Ja! Vi nåede op på 250 jordskælv på en uge pga. 200 jordskælv på en dag i San Ramon (45 minutter fra San Francisco, 30 min. fra Berkeley)! Og nyhederne eksploderer med analyser og gode råd. Argh! Har I naturkatastrofer i Ann Arbor (altså udover kæmpe snemasser :)?

      • Tornadoer og tordenvejr! Og det er omtrent lige så klamt som jordskælv, men der kommer warnings inden, hvilket er en uvurderlig fordel. Sne får vi ikke så meget af selvom det er koldt, men isslag får vi en del af. Det lyder altså skræmmende med al den seismiske aktivitet, men på positivsiden er vel at det ta’r overtrykket. Ingen aktivitet ville være værre, ikke?

      • Ja du har ret, det må tage noget af trykket, det argumenterede en forsker faktisk i dagens avis. Tordenvejr kan man gemme sig for indendørs (kan i øvrigt godt huske dine indlæg!), men med tornadoer skal man jo kravle ned i beskyttelsesrum. Pyh det ville jeg være presset over.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s