OMG How American We Have Become — Part Four

Nej, det er søreme ikke meget, I hører fra mig. Jeg lider nemlig i den grad af barselshjerne, hvilket medfører, at jeg ikke kan huske fra næse til mund og fucker op selv de nemmeste gøremål. Jeg har svært ved at træffe beslutninger. Den vigtigste beslutning i min barselsverden går ud på at vælge, om vi skal følge de amerikanske anbefalinger eller de danske, i forhold til hvordan vi starter med fast føde til baby. For de er direkte modsigende, argh! Jeg vil jo helst ikke forværre manglen på søvn baseret på en forstoppet baby, som ellers i øvrigt stortrives! Egentlig burde jeg i stedet stresse over at planlægge vores flytning og starte børnene op med noget danskundervisning. Men da jeg hverken orker eller kan overskue disse beslutninger, ligger de hen. Nå ja, og så har jeg også arbejdsopgaver, som jeg sylter.

Nå, men søvnunderskud eller ej, nu er det tid til en ny omgang “OMG how American we have become”:

 • Manden og jeg ELSKER træningstøj. Min ellers shoppeforskrækkede mand bliver ved med at klikke træningstrøjer og -shorts ned i vores virtuelle Amazon kurv. Og jeg nærlæser Amazon brugeres anmeldelser på de dersens slags über stramme træningsbukser, fordi jeg drømmer om det perfekte par (som strammer ind alle de rigtige steder). Og vi tager træningstøj på, når vi kan. Uanset temperatur ses manden i løse shorts og jeg i trænings tights. Ligesom resten af vores omgangskreds. Oh yes, i danske øjne ser vi nok ømme ud. I egne øjne er vi pisse smarte og hippe. Så træner de nok vildt meget, tænker du. NEJ. Træningstøj og faktisk træning hænger overhovedet ikke sammen her.
 • Legetøjsfigurerne Shopkins er “it” i datterens førsteklasse. “That’s ok mom, I can just customize them” svarer hun, når jeg prøver at overtale hende til ikke at ønske sig flere shopkins, fordi der bliver overlap til hendes nuværende kollektion.
 • Hver søndag ser far og storebror amerikansk fodbold (football Sundays).
 • Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de lokale nyheder nu i tre måneder har varslet, at NU kommer EL Nino med kæmpe ødelæggende vandmasser og “flash floods”. Og jeg bliver bekymret hver evig eneste gang, for i USA tager man ikke let på vejret.
 • Min lokale Wahlgreen kassedame kalder mig “sweetie”, og jeg hende ved hendes navn “Michelle”, hver gang vi smalltalker.
 • Vi har ikke været i badekar i to år, og jeg rammes af den sorteste samvittighed, hvis jeg tager et brusebad på mere end tre minutter på grund af den alvorlige tørke i Californien.
 • Jeg “yelper” (læser brugeranmeldelser på Yelp) ALT (forretninger, cafeer, læger, vandreture, feriedestinationer)
 • Jeg googler altid “coupons”, før jeg køber noget online og finder ofte nogle med 20 pct. rabat!
 • Vi spiser blåbær og jordbær hver dag.
 • Datterens “class pet” inkluderer nu tre hunde og en kanin (bambam), som er inde i klasseværelset tre dage om ugen.
 • Vi er blevet “mellow”. Den der fortravlede type, jeg var i DK, har jeg lagt bag mig. Uanset hvor travlt jeg har, giver jeg mig tid til et minuts smalltalk. Amerikanere er så meget mere rolige end danskerne; de er bedre til at befinde sig i nu’et.
 • Vi ELSKER USA. Det er et seriøst kærlighedsforhold, og jeg får ondt i maven over, at vi snart ikke skal være del af den her melting pot, som har haft taget så godt imod os. På bloggen skriver jeg meget om de negative aspekter, men der er så mange gode: USA har højere til loftet, folk er mere imødekommende, folk er mere forskellige, og her findes uanede muligheder for anderledes interesser, oplevelser og karrierer.
 • Vi synes ikke, at Obama er så fed, som den gennemsnitlige dansker synes. Danskere elsker jo Obama og følger ham endda på Facebook (?!?), herovre not so much. Indenrigspolitisk er han ingen helt, han har skuffet de amerikanere, som valgte ham ind. Og ja, jeg synes, at Obamacare er fantastisk og ikke mindst nødvendig, men det er overraskende mange amerikanere ikke enige i. Han er dog steget gevaldigt i min agtelse efter hans finte med en våbenreform uden om kongressen, hvorved han gør sig upopulær hos den almindelige amerikaner, som seriøst mener, at måden at håndtere de mange massedrab på tværtimod er at beskytte sig med flere våben. Way to go POTUS!

4 thoughts on “OMG How American We Have Become — Part Four

 1. Hello :)
  Først og fremmest- tusinde tak for en enormt interessant blog! Jeg er startet med at læse dine indlæg for nogle dage siden, og jeg har endelig fundet en person, som deler den samme passion for amerika som mig selv. Jeg går selv med drømmen om at flytte… Og hver gang jeg har et ledigt øjeblik, dagdrømmer jeg mig “over there” til et nyt liv. Jeg håber at jeg via dine indlæg, måske kan komme endnu tættere på hvad jeg gerne vil… Jeg rejser til Californien i strat februar med mine to børn, og min mand… Vi skal også besøge S.F, og det glæder jeg mig til. Jeg fylder rundt, og det skal selvfølgelig fejres i mit yndlings land.
  Jeg er for tiden ret træt af danmark, og jeg synes ikke at jeg er stolt af at være en del af det mere… Jeg væmmes ved janteloven, og desværre fylder den bare enormt meget… Jeg elsker amerikanerne for, netop at smalltalke- men også at have interesse for hinanden. Der er god stemning, og skønt at være… Jeg MÅ bo i usa en dag- men jeg tænker at det er svært…?

  tak for nogle gode indlæg :)

  Mvh Stine Sigrid.

  • Hej, jeg fandt dit første indlæg :-) Tusind tak for din besked, den blev jeg rigtig glad for. Det lyder rigtig spændende, at I nu kommer herovre. Det, jeg tænker er sværest ved at flytte til USA er, at her er brutalt, hvis man ikke har penge nok. Californien er sindsygt dyt, hvilket du nok allerede har opdaget, da du kiggede på hotelpriser mv. Alle mine amerikanske venner har det i blodet, at de skal have en eller anden form for opsparing, så de kan klare sig, hvis en af parterne mister job eller bliver alvorlig syg. Så den sværeste del er at finde et job og have penge nok, men elles er det jo bare at kaste sig ud i det. Hav en fantastisk tur, I kommer helt sikkert til at smalltalke med en masse interessede, søde amerikanere :-)

 2. Hejsa :-)

  Hvor er det sjovt med alt jeres træningstøj!! Jeg har tonsvis liggende i mit skab fra tiden i USA – men på en eller anden måde virker det bare underligt at rende rundt i træningsoutfit i DK, når alle andre går velklædt rundt – også selv om de bare er ude og handle ;-)

  Vi flyttede hjem til DK i sommers efter 2 år i USA. Åh hvor jeg savner USA! Nyd jeres sidste halve år derovre :-) Jeg håber, at du fortsætter bloggen når I er flyttet tilbage til Danmark – der bliver med garanti også en masse at skrive om :-)

  Mange hilsner
  Stine

  • Hej Stine, ej det er jo netop det, som jeg frygter vil ske med vores forhold til træningstøj!!! Danskere elsker jo alt fra USA, at iføre sig træningstøj Må og BØR blive en trend :-) Jeg tror, at du har ret i, at det bliver en kæmpe omvæltning at flytte hjem, som kan være værd at skrive om. Tak fordi du fortæller, at du har lyst til at fortsætte med at læse med “alligevel”, det blev jeg glad for at høre :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s