About Yelp And San Francisco’s Homeless Problem

Jeg “yelper” troligt alt, så da jeg skulle finde et vaskeri, imens butik og producent skændes om vores nye vaskemaskine, læste jeg anmeldelser af vaskerier i nabolaget på Yelp. “Oh boy”:

  • “Homeless guy pawing through my underwear. Awesome.”
  • “A dollar off on Wednesday — always be careful there have been robberies here.”
  • “I swiped my card to pay for a $3.25 wash and I just saw on my bank statement that they charged me $20. I want my money back. The phone number they have listed doesn’t work. Annoyed.”
  • “Not clean at all. Felt super unsafe in here as no attendant is present, and random people wander in and out.”
  • “Sitting here on a Friday afternoon and there’s a homeless guy sleeping on the floor. Not cool! Tried to call the owner, phone just rings endlessly.”
  • “If you love cockroaches, you will love this place. I’ve seen big ones, little ones, medium ones, tiny ones… I’ve seen them on the floor, on the machines and in the detergent compartment… finally decided to let the little ones have their home and do my laundry elsewhere.”

Ok så. Jeg tror bare, at jeg fortsætter med at håndvaske!

Tidligere på bloggen har jeg skrevet meget om San Franciscos hjemløseproblematik, som rystede mig i min grundvold, da vi flyttede hertil. Jeg er ikke så berørt af det længere på daglig basis, fordi de bydele, som jeg færdes i, ikke er så ramt. Men alle bydele kæmper med problemet. Det triste er, at man bare vænner sig til det. I disse dage raser byens beboere, fordi byens hjemløse igen fjernes, denne gang fordi San Francisco hoster Super Bowl den 7. februar. Tusinder af hjemløse fordrives fra deres telte under en af de mest regnfyldte perioder i San Franciscos historie. Det er så umenneskeligt. Og det er frustrerende og uforståeligt, at byen ikke får udarbejdet en langsigtet plan og løsning på problemet. Folk er vrede over, at byen poster millioner af skattepenge i Super Bowl i stedet for i hjemløseproblematikken. Det er fandeme heller ikke i orden!

Datterens børnehave lå lige op af et af byens mest belastede områder ved rådhuset (i Tenderloin), og dagligt om morgenen sneg datteren og jeg os forbi sovende hjemløse under tæpper, eller passerede dem på fortovene, hvor vi gik udenom deres indkøbsvogne. Størstedelen af byens hjemløse lider af psykiske sygdomme, hvilket er skræmmende. Men jeg har aldrig hørt eller oplevet, at de har gjort nogen fortræd — andre end dem selv. At San Francisco har så stort et hjemløseproblem er en skamplet, som byen prøver at skjule for omverdenen. Når turistsæsonen begynder, fjerner politiet de hjemløse fra turistede områder og vander græsplænerne dyngvåde, så de hjemløse ikke kan sove eller opholde sig på græsset. Sikke en umenneskeligt og pinlig måde at håndtere problemet på.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s