Soooooo Hello

What a shitty winter. We adults and the kids have been taking turns at being sick non-stop. All the Danish friends we were suppose to hang out with after years abroad, well, we haven’t because we keep picking up colds. And worse.

Do we still miss San Francisco? Er, duh, ya. Sorry… But how can we not?

What a shitty repatriation we’ve had. Again, sorry, nothing to do with our Danish friends and family. The kids still ask on a daily basis about when we’ll move back. All the “freedom” privileges about being able to walk to and from school by themselves means n.o.t.h.i.n.g to them. They miss the days, when we drove them everywhere. They miss their friends. We adults miss our friends, travels, and weekends. We are always exhausted. We never travel or “experience stuff”. “It was so much better in the U.S. mom”, they tell me. Well, I agree that repatriation overall sucks — but the part where I had to drive them from and to anywhere, well, I don’t miss that part, at all. I’m overridden by guilt by their lack of leasure activities, but at the same time it’s the o.n.e thing I love about repatriation: Me kicking ass at work, while at the same time working part time and picking up kids early.

Am I still blogging? Errr, I don’t know. Life sure doesn’t feel interesting enough to blog about. At the same time I know that we are living through all the feelings repatriates usually live through. They say it takes a year of unhappiness, until life starts making sense, starts being happy. I hope it’s true, or we’ll start making our way back to San Francisco. In a few years. Until then we’re trying, really trying, to make things work.

And why did I suddenly start posting today? Well spring happened today in Copenhagen, yes, it fi.n.a.l.l.y happened.

From Instagram, the happiest version of me in many months.

4 thoughts on “Soooooo Hello

 1. Tjaaa..nu er Grønland jo ikke USA men efter sammenlagt 7 år i Grønland og tilbage i DK.. jeg kan kun sige… en slags hjemvendelsesdepression er vist ikke HELT unormalt… længslen efter stedet og vennerne heller ikke… det hjemland du sommetider drømte om er ikke det land du rejste fra og nu er vendt tilbage til ….meget er anderledes… du falder til igen, ting falder på plads.. og det er sgu helt almindeligt at blive smittet med alt det du ikke længere har nogen modstandskraft imod.. det går over igen :-)

  • Tak. Tak fordi du lige opsummerer alle de sværeste ting ved at komme hjem — “you get it”. Jeg tror, at du har ret. Jeg tror allermest, at vi skal over den her sygdom, som vi stadig er ramt af. I dag var en fantastisk forårsdag, og selv om vi igen var indenfor med syge børn, blev vi helt forårskåde :) Hvornår kom I hjem?

 2. Jeg lærte din blog at kende i sommer, hvor min mand arbejdede 3 måneder i South Bay area , og jeg var afsted på barsel.
  Det var fantastiske tips, du havde her på bloggen, og jeg brugte mange af dine tanker i mine egne for-og-imod-refleksioner i forhold til at skulle blive rigtigt i USA.
  Vi kom hjem i august – også til et år med syge børn uafbrudt – og også i København.😊 Mon børnene er mindre syge i Californien? Og vi tænker tit, om vi måske alligevel skulle flytte over.
  Tak for en god blog. Jeg håber, du bliver ved med at skrive

  • Tak for din søde kommentar, den blev jeg glad for :-) Ja, børnene er uden tvivl mindre syge i Californien. Alle taler om en “immuniseringsperiode” her i DK, og at vi vel kommer over det. Vi er stadig syge… Jeg tænker nogen gange – udover det mildere klima – om det med håndhygiejne mv er en faktor, da de i USA både i institutioner og skoler gjorde enormt meget ud af at vaske hænder mv. Spændende at I overvejer at flytte tilbage. Vi har besluttet at give DK en chance i mindst 2 år. Men. Mens solen skinner udenfor, og jeg er “stuck” i vores lejlighed igen, igen pga. syge børn efter en uge, hvor vi har stresset om at skiftes til at være hjemme med de syge børn – ja, så var vores San Francisco liv altså bedre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s